Anna Vyakhireva ble toppscorer i den første kvartfinalen med syv mål.

Vipers ett steg nærmere semifinale

Vipers tok tidlig ledelsen over Rapid Bucuresti og kjempet seg til seier 31-25 i den første kvartfinalen.

Lørdag var det klart for den første av de to kvartfinalene i Champions League for Vipers. De møter det rumenske laget Rapid Bucuresti, som aldri før har vært i kvartfinale på dette nivået. Den første av de to kampene ble spilt i Bucuresti, hvor Vipers ble møtt av en tøff arena med stort publikum.

Vipers åpnet med kampens første mål og kom foran, før de etter fem minutter økte til en tomålsledelse. Det rumenske laget fulgte etter og kom nære utligningen, men Vipers klarte å holde dem unna og beholde ledelsen. Det norske laget opp i en firemålsledelse på 11-7 etter halvspilt omgang med kontring fra Sunniva Næss Andersen, som også var hennes tredje scoring i kampen.

Utover i første omgang kom Rapid hakket nærmere, men Vipers sto godt bakover og fikk stoppet hjemmelagets forsøk på mål. Inn i kampens siste fem minutter lå Vipers igjen fire mål foran med 15-11. De neste minuttene ble målfattige for begge lag, og spesielt Rapid hadde flere tekniske feil. Da straffet Vipers dem hardt med to raske scoringer. Den siste fra Jana Knedlikova kom inn i kampens siste sekund, som sørget for ledelse 18-12 til pause.

Hjemmelaget fikk en god start på andre omgang og hentet inn to mål av Vipers sin ledelse, men det norske laget slapp dem ikke nærmere. Det norske laget sørget for å stoppe Rapid, også i undertall, og kom seg igjen foran med seks mål på stillingen 20-14.

Det svingte noe utover i omgangen, men like etter halvspilt omgang økte Vipers ledelsen til en syvmålsledelse. Vipers møtte noe mer motstand i angrepet og fikk ikke treff på alle målforsøkene sine. På andre banehalvdel stod de godt bakover og lot ikke Rapid komme for nærme, men de reduserte med to til 22-27 med fem minutter igjen. De siste minuttene fikk begge lag treff på mål, men Anna Vyakhireva traff på to av to i kampens siste minutt sikret seieren 31-25 over Rapid Bucuresti.

Vipers ligger med det seks mål foran til returoppgjøret i Aquarama. Den andre kampen i kvartfinalen spilles søndag 6. mai klokken 16:00.