Theodor Svensgård
Theodor Svensgård og Nærbø hadde mest å juble for i Sandefjord. Bildet er fra en tidligere kamp.

Nærbø tok første stikk mot Runar

Nærbø våknet etter pause og sikret seg et godt utgangspunkt etter den første semifinalen i EHF European Cup menn.

Nærbø vant 29-27 i Sandefjord.

Lagene vant hver sin hjemmekamp i serien, men i den første semifinalen i EHF European Cup ble det borteseier. Nærbø ledet 27-21, men Runar fikk noen viktige reduseringsmål de siste minuttene.

– Vi skulle gjerne vunnet med noen flere mål, men vi er veldig fornøyde med at vi vant borte mot Runar. Det gjør vi ikke hver dag, sa en fornøyd Nærbø-trener Fredrik Ruud til handballtv.

Runar klarte å skaffe seg en liten luke på tre mål (11-8) like før halvveis i åpningsomgangen. Gjestene hadde blant annet misset fra sjumetersmerket i en periode på sju minutter uten scoring. Så fikk de to tominuttere på kort tid og kom litt ut av rytmen.

Runars Christoffer Rambo var toppscorer både i hjemlig serie og i EHF European Cup før semifinalene. Han satte sin sjette scoring for dagen da han sendte Runar foran 14-10 i det 24. minutt.

Nærbø yppet seg raskt etter pause, og før fem minutter var spilt var lagene igjen like langt på 18-18 etter mål av Theodor Svensgård (to), Rassin Haugseng og Gustav Bergendahl i opphentingen.

Som i forrige sesong var det helnorsk semifinale i turneringen, men jærbuene regnet seg som utfordrer til finaleplassen etter at Runar endte høyere i serien.

Likevel klarte Nærbø å snu kampen etter pausepraten. Halvor-Elias Nærland kom inn i mål og sto meget godt, samtidig som lagkameratene lyktes i andre enden av banen. Nå var det gjestene som var i føringen, med ledelse 23-19 drøyt ti minutter ut i omgangen.

Den ledelsen holdt Nærbø ut kampen, og skaffet seg et utmerket utgangspunkt foran returoppgjøret.

Tittelholder Nærbø gikk helt til topps i sin første sesong i Europa forrige sesong, mens Runar har en lang historie i europeisk håndball – men det er ti år siden sist klubben spilte i Europa.

Denne sesongen tangerer Sandefjord-klubben sin tidligere bestenotering, når de spiller semifinale i en europeisk turnering for andre gang.

I 2012/13 ble det stopp i semifinalen i Challenge Cup. Denne gang er målet å vinne.

Returkampen spilles søndag 23. april kl. 18.00. Sammenlagtvinneren går til finale, som spilles hjemme/borte 27. mai og 3. juni.

I den andre semifinalen møtes Alingsås (SWE) og Vojvodina (SRB), som slo ut ØIF Arendal. Svenskene vant 25-24 hjemme i første kamp, der lagene fulgte hverandre gjennom hele oppgjøret.

Nærbø er regjerende mester etter seier over rumenske Baia Mare i fjor.