Theodor Svensgård
Theodor Svensgård avgjorde det hele med scoring på den siste straffen i straffekonkurransen.

Nærbø skal igjen spille finale i European Cup

Etter en jevn kamp ble det straffekonkurranse i semifinalen, hvor Nærbø til slutt vant med ett mål.

Søndag kveld var det klart for det andre oppgjøret i semifinalen i European Cup mellom Runar Sandefjord Elite og Nærbø IL.

I det første semifinaleoppgjøret mellom Nærbø og Runar var det Nærbø som stakk av med en tomålsseier 29-27 i Sandefjord. De hadde med det et godt utgangspunkt for å spille seg til finale for andre år på rad i EHF European Cup, før kveldens returkamp mot Runar. I fjor gikk Nærbø helt til topps i turneringen etter seier over to kamper mot rumenske Baia Mare.

Runar åpnet kampen med det første målet og kom i føringen, men Nærbø kom like bak med utligningen. Etter syv minutter tok hjemmelaget ledelsen 4-3, men Runar lot ikke rommet bli større. Sandefjordingene kom seg igjen i føringen, da kantspiller Robin Gerhardesen Wulvik satte sitt tredje mål for kampen og sørget for ledelse 7-6 til Runar.

Etter halvspilt omgang var de to lagene like langt på stillingen 9-9, og Nærbøs Tord Haugseng var kampens foreløpige toppscorer med fire mål. Etter utligningen var det Nærbø som igjen tok føringen, men denne gangen kom ikke Runar til en rask utligning. Hjemmelaget dro fra og økte ledelsen til 13-9 før Runar fikk inn en redusering.

Fra fire mål bak reduserte Runar rommet til to mål. Med fem minutter igjen av omgangen stod det 14-12 i Sparebanken Vest Arena. Omgangens siste minutter ble jevne, da Nærbø fikk utvisning og Runar hentet inn begge målene og utlignet med bare minuttet igjen. Begge lag fikk inn ett mål hver det siste minuttet og det stod 17-17 da lagene gikk til pause.

I andre omgang startet Nærbø med å komme i føringen, men Runar fulgte hele veien og jaktet utligningen. Like før de hadde spilt ti minutter stod det 21-21, men Nærbø rykket ifra og kom seg igjen to mål foran. Runar lå like bak, men kom seg ikke helt opp til utligningen.

Midtveis i omgangen var det kun ett mål som skilte de to lagene, før Sander Rogne Myklebust sørget for utligning for Runar. De neste minuttene spilte lagene jevnt og fulgte hverandre tett, men med åtte minutter igjen av kampen kom Runar foran med 29-28.

De siste minuttene kjempet begge lag for hvert mål, men Runar satte inn et ekstra gir og beholdt ettmålsledelsen. Det stod kun to sekunder igjen på klokka da Runar økte til en tomålsledelse, som betød at de lå uavgjort sammenlagt og at lagene gikk til straffekonkurranse for å avgjøre hvem som tok med seg en finalebillett.

Nærbø startet straffekonkurransen og scoret, og det var også de som kom best ut av den neste duellen da Nærbøs målvakt reddet Runars straffe. Både Nærbø og Runar traff på de neste straffene. Etter åtte straffer ledet Nærbø 4-3 over Runar, og ett mål til for Nærbø betød finale. Theodor Svensgård avgjorde det hele med scoring for Nærbø og totalstillingen etter straffe ble 36-36 i den andre semifinalen.

Med det var det Nærbø som tok seg videre til finalen i European Cup med seier 61-60 sammenlagt. I finalen vil de møte serbiske Vojvodina i to finalekamper. Lagene skal møtes på hver sin hjemmebane, hvor den første kampen spilles lørdag 27. mai og den andre blir spilt lørdag 3. mai.