Trener for rekruttjentene, Joar Gjerde.

Island vant over Rekruttjentene

Rekruttjentene spiller to kamper mot Island denne uka. Torsdag endte kampen med islandsk seier 31-26.

Islendingene ledet 7-4 halvveis i 1. omgang. Avstanden holdt seg til 9-6 før de norske jentene begynte å nærme seg. Åtte minutter før hvilen var de norske rekruttjentene (LKR) likt på 9-9 etter scoringer av Live Deila, Celine Solstad og Kjerstin Boge Solås.

Det var jevnt, men Island var stadig målet foran. Da hjemmelaget på nytt tok ledelsen 12-11, fikk Norge en utvisning. Solås ordnet 12-12 i undertall, men islendingene scoret først i etablert angrep før de satte et langskudd i tomt mål og dermed sto det 14-12.

Tina Abdulla sørget for at Norge kun var ett mål bak til pause, 14-15.

I begynnelsen av den siste omgangen fikk Norge tre tominuttere på rad. June Krogh kom inn og reddet en sjumeter i hver av de to siste undertallsperiodene, og de norske jentene klarte å holde avstanden. 15-18 ble bare 16-19 i løpet av de seks utvisningsminuttene.

Fanny Skindlo fulgte opp og reduserte til 17-19 da Norge igjen var fulltallig, men så fikk Island et par kjappe mål og var fire foran midtveis i omgangen.

Hjemmelaget klarte å holde på avstanden til de norske rekruttene det siste kvarteret, og var også helt oppe i seks måls ledelse mot slutten. Et par norske reduseringer gjorde at ledelsen var nede i fire mål igjen, før hjemmelaget avsluttet det hele til femmåls-seier 31-26.

Lagene møtes til ny kamp lørdag 4. mars kl. 17.00.

Island–Norge rekrutt 31-26 (15-14)
Asvellir, Hafnarfjordur, Island
Norge: Kaja Røhne 3, Fride Stølen, Martine Andersen, Julie Hulleberg 2, Tina Abdulla 3, Susanne Amundsen 1, Karine Dahlum 5, June Krogh, Tuva Høve, Fanny Skindlo 2, Live Deila 2, Kjerstin Solås 2, Selma Henriksen, Celine Solstad 6, Mina Hesselberg, Eli Raasok.
Toppscorer Island: Andrea Jacobsen 6