Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kantspiller-2.jpg
(Illustrasjonsfoto)

Har fått bestilling fra landslagssjefen

Talentsjef Claus Dalgaard-Hansen har fått i oppdrag å lete etter den moderne typen kantspillere.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Talentsjef Claus Dalgaard-Hansen er ansatt for å øke mengden toppspillere i norsk herrehåndball. Sammen med landslagssjef Jonas Wille ser han hele tiden etter hvilke typer som vil prege den internasjonale håndballen i årene som kommer.

Hurtig avkast får stor betydning for rekrutteringen generelt, også for kantspillerne, forklarer talentsjefen.

- Det er vanskeligere å gjøre bytter mellom forsvar og angrep, og vi vil derfor lete spesifikt etter kantspillere som kan løse oppgaver innover i banen defensivt, sier Claus Dalgaard-Hansen, og fortsetter:

- Kantspillere som kan dekke en 2-er gir både muligheter for å avlaste bakspillere i løpet av kampen, men det åpner også opp for at man kan bruke bakspillere i angrepet, som har det vanskelig i forsvar. Hvis vi er i stand til å utvikle denne type kantspillere i norsk håndball, gir det også plass til playmakere med «drive» i kontrafasen.

- Slovenia har hatt flere kantspillere med disse ferdighetene. Frankrike har (Mathieu) Grebille, og Danmark har i Magnus Landin en helt uunnværlig type på venstreback i forsvar. I tillegg sikret Niclas Kirkeløkke at Mathias Gidsel hadde overskudd gjennom hele turneringen under VM i januar.

- Det grunnleggende i dette arbeidet handler om å gi landslagssjefen for Håndballgutta flere taktiske kort på hånden. Hvis vi i samarbeid med klubbene kan være med på å utvikle denne typen spillere, står vi ganske enkelt sterkere i kappløpet om medaljene, sier talentsjefen.

- Det er samtidig viktig for meg å slå fast at dette ikke utelukker andre typer kantspillere. Vi tror fullt og helt på at vi med mangfold i alle posisjoner vil være best rustet i fremtiden, sier Claus Dalgaard-Hansen.