Anna Vjakhireva og Sunniva  Næs Andersen for Vipers
Anna Vyakhireva ble kampens beste spiller med åtte mål.

To norske seire i Champions League

Vipers og Storhamar spilte hver sin gode kamp. Storhamar sikret seg også avansement med sin seier.

I kampen mellom Lokomotiva Zagreb og Storhamar var det sistnevnte som fikk den beste starten på kampen. De gikk fort opp i ledelse, og det stod 4-1 til Storhamar etter få minutter spilt. Storhamar fortsatte å spille godt fremover i banen med Anniken Obaidli i spissen. Bakover skulle de slite litt mer mot gode skyttere, men ledet likevel kampen etter halvspilt omgang. Da stod stillingen 8-10. Målvaktene stod godt i begge ender, men Storhamar økte til en firemålsledelse da det stod fem minutter igjen. Inn mot pause økte de ledelsen med ytterligere ett må, og lagene gikk til pause på stillingen 12-17.

I andreomgang fortsatte Storhamar å spille godt. Obaidli fortsatte også der hun slapp, og satte omgangens første ball i nettveggen. Det var et sterkere forsvar denne omgangen, og det fortsatte å flyte fremover. Målvakt Eli Marie Raasok stod meget godt og bidro sterkt til at Storhamar kunne spille for syvmålsledelse halvveis i omgangen. Obaidli scorer sitt ellevte mål på like mange forsøk, og sørger dermed for en solid ledelse. Storhamar gjør flere bytter og rullerer godt på laget, men spiller like godt. Fem minutter før slutt hadde de økt til en nimålsledelse på 22-31. Det ble også sluttstillingen.

Med seier har Storhamar sikret seg avansement i Champions League.

I neste kamp møter Storhamars håndballjenter Metz i den siste kampen i gruppespillet. Den spilles 12. februar kl. 16.00.

Champions League, gruppespill
HC Lokomotiva Zagreb – Storhamar Elite 22-31 (12-17)

Les mer om norske lag i E-Cup her

Anniken Obaidli spilte en strålende kamp og ble toppscorer med elleve mål.

Vipers Kristiansand var også i aksjon denne lørdagskvelden, og det var slovenske Krim Mercator som stod på motsatt banehalvdel. Forrige gang lagene møttes var det Vipers som stakk av med seieren.

Det var Vipers som var i føringen i starten av kampen. Men Krim holdt godt følge, selv om hjemmelaget lå foran med ett og to de første ti minuttene. Så fikk Krim mulighet til å utlikne fra straffemerket. Der stod målvakt Sofie Börjesson og reddet, men Krim scoret på returen. Da stod stillingen 8-8. Det var jevnt også den neste perioden, og de neste åtte minuttene ledet Vipers med ett. Krim fikk igjen mulighet til å redusere fra syvmetersmerket, men nok en gang reddet Börjesson. Hun stod for øvrig en meget god omgang, og reddet over 50 prosent av skuddene. Det ga også Vipers mulighet til å øke ledelsen. Ti minutter før pause stod stillingen 13-10. De økte så til en femmålsledelse, noe de beholdt til pause Lagene gikk i garderobene på stillingen 20-15.

De første fem minuttene etter hvilen spilte lagene jevnt. Men så løser Vipers det godt i forsvar, og Katrine Lunde kunne notere seg for fine redninger. De spilte seg sakte, men sikkert til en større ledelse, og etter ti minutter var de åtte mål foran på stillingen 27-19. Lagene spilte jevnt den neste perioden, men Vipers beholdt åttemålsledelsen langt inn i omgangen. Da det stod ti minutter igjen var stillingen 31-24. Tross et par reduseringer fra slovenerne, hadde hjemmelaget kontroll. Vipers vant til slutt kampen 36-31.

Kristiansand-laget er i likhet med Storhamar også videre i turneringen.

Vipers sin neste og siste kamp i Champions League-gruppespillet er mot Brest 11. februar. Avkast er kl. 18.00.

Vipers Kristiansand - Krim Mercator Ljubljana 36-31 (20-15)
Aquarama Kristiansand
Toppscorer Vipers: Markéta Jerábková og Anna Vyakhireva med åtte mål
Toppscorer Krim: Tjaša Stanko, Jovanka Radicevic og Sanja Radosavljevic med fire mål
Utvisninger: Vipers 5x2min, Krim 3x2min