Eli Marie Raasok
Eli Marie Raasok var Storhamars beste spiller mot Metz. Bildet er fra en tidligere kamp.

Storhamar ledet med åtte – tapte med to for Metz

En fantastisk 1. omgang av Storhamar fikk Metz ut av stilen, men det endte likevel med fransk seier 26-24.

Plasseringen i gruppa var gitt på forhånd, men Champions League-debutant Storhamar håpet å gi gruppevinner Metz kamp hvis gjestene ikke var på hundre prosent i den siste gruppespillkampen.

Storhamar avsluttet gruppespillet hjemme, og ønsket å gjøre en bedre prestasjon enn i åpningsmøtet med de franske kvinnene.

Det ble da også glitrende underholdning de første ti minuttene for de som hadde tatt turen i hallen. målvakt Eli Marie Raasok hadde flere gode redninger, og godt forsvar kombinert med scoringer av Tina Abdulla, Guro Nestaker og to hver av Maja Jakobsen og Kristin Venn ga 6-0 i åpningsminuttene.

Metz var målløse i sju minutter på Hamar, før Bruna De Paula sørget for reduseringen. Storhamar økte til 8-1 før neste franske scoring, og ifølge statistikken vist på Viasat hadde vertene hele 91 prosent uttelling de første 13 minuttene, og ledet 10-3.

Raasok fortsatte storspillet i mål, og avsluttet en dobbeltredning med å ta ballen i fast grep. Hun hadde til da en redningsprosent på 57, ifølge den offisielle statistikken. Etter kampen ble hun kåret til hjemmelagets beste spiller.

Storhamar lyktes med det aller meste, og var foran 13-6 etter 20 minutters spill! Metz hentet inn litt av forspranget inn mot pause, men hjemmelaget var fortsatt fem foran, 16-11.

– Dette er det desidert beste vi har sett av Storhamar, det har vært mer eller mindre feilfritt, sa V Sport + håndballekspert Gunnar Pettersen etter den første omgangen.

Den andre omgangen ble en stor kontrast til den første. Raasok reddet et sjumeterkast tidlig i 2. omgang, men gjestene kom stadig nærmere i målprotokollen.

Storhamar hadde åtte minutters scoringstørke frem mot midten av omgangen og tapte 3-11 i den perioden. Storhamar slapp inn like mange mål på 14 minutter som i hele 1. omgang.

Kenneth Gabrielsen tok timeout da Metz reduserte til 18-17, men så ble det likt og gjestene tok ledelsen. Metz holdt det nødvendige grepet kampen ut og sikret en knapp seier.

Storhamar møter Odense i playoff i mars.

Kristin Venn synes totalt sett det er bra å bare tape med to mål for Metz, men sa til V Sport + etter kampen at hun satt igjen med en kjip følelse.

– Det var utrolig skuffende at vi tapte til slutt, men førsteomgangen var utrolig gøy. Vi fikk satt fart og sto bra i forsvar. Det vi hadde bestemt oss for på forhånd fungerte perfekt, konkluderte hun overfor TV-kanalen.