Live Rushfeldt Deila

Toppoppgjør endte med tap, men kvartfinale likevel

Søndagens oppgjør i gruppe C i E-cup endte med tomålstap for Sola, som likevel er videre til kvartfinale.

Sola har storspilt i årets E-cup, og var allerede klare for kvartfinale før søndagens kamp mot Nykøbing Falster, den siste i gruppespillet. Eller, strengt tatt ikke garantert videre, men så fremt de ikke tapte med mer enn 14 mål. Gitt sesongens resultater, hadde Sola marginene på sin side.

De danske gjestene fra Nykøbing Falster var derimot i en helt annen situasjon. Gjestene måtte vinne i dag for å ha noen sjanse for videre avansement etter gruppespillet. Dessuten ville nok Nykøbing Falster revansjere to måls-tapet mot Sola tidligere denne sesongen.

Lagene fulgte hverandre tett i den første omgangen. Etter 17 minutter spill var stillingen 9-9. Deretter fulgte et par minutter med Sola-ledelse. Dernest et par minutter med Nykøbing Falster-ledelse. Til pause var gjestene foran med ett: 16-17.

Bare et par minutter ut i den andre omgangen var Sola igjen à jour med sine gjester. Så fulgte en periode hvor Sola ikke fikk det helt til i angrep. De danske gjestene derimot, fortsatte å score omtrent ved hver eneste mulighet, og kom på kort tid foran med fire.

Selv om utfallet av kampen ikke var avgjørende for Sola, var kampen spennende til det siste. Sola var to mål bak da Stegavik tok time-out et og et halvt minutt før slutt. Men Solas skudd endte i keeperredning, og det ble ingen flere mål heller. Danskene vant 28-26, med nettopp samme sifre som Sola vant på bortebane tidligere i sesongen.

Nykøbing Falster og Sola er dermed begge videre til kvartfinale i EHF European League. Sola møter tyske Thüringer HC 18. og 25. mars.

Sola Håndball - Nykøbing Falster Håndbold (16-17)