Thale Rushfeldt Deila skyter for Molde
Thale Rushfeldt Deila ble Moldes toppscorer med fire mål i kampen mot Borussia. Her fra en tidligere kamp.

Nytt tap for Molde i European League

Det ble et tøft oppgjør for Molde mot tyske Borussia i European League, som endte med tap 24-32.

Molde kom opp i en 2-0 ledelse fra start, men det tyske laget hentet raskt inn ledelsen og utlignet. Det norske laget fortsatte i en god flyt og kom seg igjen foran med ett mål. Borussia tok over ledelsen i en liten periode, men Molde tok igjen og tok føringen 6-5 etter ti minutter spilt.

Hjemmelaget holt på ledelsen så godt de kunne, men det tyske laget fant flyten og igjen ledelsen etter halvspilt omgang. Borussia økte ledelsen til en firemålsledelse med ti minutter igjen av omgangen. Bare minutter senere økte de ledelsen til 15-8 over Molde, og da tok hjemmelaget timeout.

Ut fra timeouten satt ikke skuddene i målet for Molde og de kom ikke til gode sjanser i angrep. I omgangens siste 15 minutter holdt Borussia målet helt rent, samtidig som de økte ledelsen på andre banehalvdel. Gjestene kom ni mål foran og det stod 8-17 i Molde Arena til pause.

Etter pause satte Molde andreomgangens første mål, som reduserte ledelsen til åtte mål, og reduserte med enda et mål på straffekast i neste angrep. Mathilder Berner Rømer fikk også en god start i mål for Molde og stengte målet helt i omgangens første seks minutter.

Like over minutter inn i andre omgang hadde Molde redusert rommet til fem mål på stillingen 15-20. Herfra ble det en jevnere kamp, men Molde slapp seg ikke ned og lot ikke Borussia komme lenger foran. Etter 18 minutter reduserte Molde gjestene sin ledelse til fire mål, på stillingen 19-23.

Mot slutten av kampen kom Borussia igjen seks mål foran, men Molde ga seg ikke. I slutten av andre omgang fikk Mie Stenstrup sine første scoringer i European League. Med bare minutter igjen lå Molde bak 22-28. Andre omgang ble mye jevnere enn første, men det holdt ikke til seier. Borussia økte ledelsen med ytterligere to mål før slutt, og det endte med tap 24-32 for Molde.

Molde står fortsatt med null poeng i gruppespillet, men får en ny sjanse til å hente to poeng i den siste gruppespillkampen. Den spilles lørdag 18. februar klokken 16:00 mot ES Besancon.