Christoffer Rambo scoret fire mål i kampen mot Ribnica. Her fra en tidligere kamp.

Ett tap og to seire i European Cup

De norske lagene spilte i kveld første oppgjør i Last 16. Runar og Nærbø vant sine, mens ØIF Arendal tapte sin kamp.

Denne helgen spiller Runar, ØIF Arendal og Nærbø IL sine åttensdelsfinaler i European Cup, også kjent som Last 16. Åttendelsfinalene avgjøres over to kamper, hvor den seirende etter to kamper går videre til kvartfinalene.

Runar møtte slovenske Ribnica, ØIF Arendal møtte serbiske Vojvodina og Nærbø møtte slovakiske  Povazská Bystrica.

Runar fikk en god start på kampen mot Ribnica, og ledet fra start. De norske gutta hadde kontroll på kampen og økte ledelsen utover i første omgang. Like før halvspilt omgang ledet Runar 10-5 over det slovenske laget. De neste minuttene hentet Ribnica inn flere mål av Runars ledelse, men kom seg ikke til utligning. Da snudde Runar det og kom i en god flyt. Det ble en målrik omgang for Runar, og spesielt for Mads Falck Rekstad som stod for ni scoringer. Runar fortsatte å ledelsen til omgangens slutt, og lå foran 21-15 til pause.

Det norske laget hadde god kontroll også i andre omgang, og lå foran med syv mål i starten av andreomgang. Ribnica kom seg utover i omgangen fem mål bak, men ikke nærmere. Runar fortsatte å øke ledelsen til kampens slutt, og kom seg ni mål foran til slutt. Det endte med seier 38-29 til Runar i det første oppgjøret i Last 16.

Runar har med det en ledelse på ni mål inn i returoppgjøret, som spilles lørdag 18 februar klokken 19:00 i Slovenia.

European Cup, Last 16
Runar Sandefjord – RD Riko Ribnica 38-29 (21-15)

Runarhallen, Sandefjord
Toppscorer Runar: Mads Falck Rekstad - 11 mål
Toppscorer Ribnica: Uroš Milicevic - 5 mål
Utvisninger: Runar 5x2 min, Ribnica 4x2 min

Se fullstendig kamprapport her

ØIF Arendal åpnet med kampens første mål, men Vojvodina kom like bak og med utligning og kom seg deretter til ledelse. Det serbiske laget holdt på en liten ledelse til like for halvspilt omgang, hvor ØIF Arendal utlignet til 8-8. Bare minutter senere kom det norske laget foran på stillingen 10-9, men det ble siste gang de lå foran i første omgang. Vojvodina dro fra mot slutten og kom seg foran med fem mål. ØIF Arendal fikk et siste forsøk på redusering, men fikk ikke inn den siste reduseringen. ØIF Arendal lå bak 17-22 til pause.

Det norske laget klarte ikke å stoppe Vojvodina i andre omgang heller. Det serbiske laget fortsatte å øke ledelsen utover i andre omgang, men ØIF Arendal viste at de også kan score mål. Det ble en målrik omgang, hvor det etter halvspilt omgang stod 34-23 i favør Vojvodina. Utover i omgangen kjempet ØIF Arendal og holdt seg i kampen med scoringer, men det var ikke nok for å hente inn Vojvodina sin ledelse. Det serbiske laget økte ledelsen til 13 mål med bare sekunder igjen, og det endte med tap 29-42 for ØIF Arendal.

ØIF Arendal ligger med det 13 mål bak før returoppgjøret, som spilles lørdag 18. februar klokken 17:00 på hjemmebane i Arendal.

ØIF Arendal – Vojvodina 29-42 (17-22)
Sportska hala Slana Bara, Novi Sad, Serbia
Toppscorer Arendal: Jørg William Gjermundnes - 7 mål
Toppscorer Vojvodina: Milan Milic - 8 mål
Utvisninger: Arendal 4x2 min, Vojvodina 3x2 min

Nærbø og Povazská Bystrica spilte jevnt gjennom hele første omgang. Nærbø åpnet med kampens feste mål, men Povazská Bystrica fulgte tett og utlignet. Like før halvspilt omgang kom det slovakiske laget foran 8-5, og økte ledelsen med ytterlige ett mål utover i omgangen. Nærbø startet opphentingen og fikk tre raske scoringer på rad. Med bare minutter igjen av omgangen utlignet Nærbø til 14-14 og kom seg så foran med ett mål. Povazská Bystrica kom seg igjen til utligning, som varte ut omgangen. Det stod 17-17 til pause.

Ut fra pause var det Povazská Bystrica som kom i føringen, og lå foran med to eller tre mål i store deler av andre omgang. Like etter halvspilt omgang økte det slovakiske laget ledelsen til 29-25. Nærbø kjempet hardt i kampens siste minutter og kom seg til utligning med bare tre minutter igjen på klokka. Det ble tett mot slutten, men Nærbø fikk inn et skudd helt på tampen og kom foran med ett før kampens slutt. Det endte med seier 35-34 til Nærbø.

Nærbø har med det ett mål å gå på i returoppgjøret, som spilles lørdag 18. februar klokken 18:00 på hjemmebane.

Povazská Bystrica – Nærbø IL 22-31 (17-17)