Runar Sandefjord og Christoffer Rambo gikk videre til kvartfinale i European Cup. Bildet er fra en tidligere kamp.

Kvartfinale for Runar - ØIF ute av European Cup

ØIF Arendal vant dagens kamp, men tok ikke følge med Runar til kvartfinalen i European Cup.

Lørdag var det duket for returoppgjør i åttendedelsfinalene i European Cup, også kjent som Last 16. Runar, som ledet med ni mål før returoppgjøret (38-29), møtte slovenske RD Riko Ribnica på bortebane. ØIF Arendal fikk besøk av serbiske Vojvodina, og måtte hente inn 13 mål for å ta seg videre etter 29-42 tap i første kamp.

ØIF Arendal og Sander Løvlie Simonsen kom best i gang i Sparebanken Sør Amfi, men det var lenge jevnt mellom de to lagene. Linjespiller Aksel Andre Strupstad var sentral for de rødkledde åpningsminuttene, og etter kvarteret spilt var det helt likt mellom lagene på stillingen 10-10. ØIF gikk i ledelsen, og Vojvodina utlignet – og slik fortsatte det helt til bortelaget tok ledelsen og initiativet i kampen. Serberne klarte dog ikke å dra ifra, og stillingen var dermed 18-18 til pause.

Kampen fortsatte i samme duren også etter pause, før ØIF fikk et overtak fem minutter inn i andre omgang. Dragos Hantaru storspilte etter hvilen, og var bidragsytende til hjemmelagets ledelse. Femten minutter før slutt var ØIF dermed foran med fire mål, på stillingen 30-26, men måtte hente inn ytterligere ni for å kunne ta seg videre. Serberne hang godt med og gjorde det vanskelig for de rødkledde å dra ifra. Nevnte Hantaru satte spikeren i kista og sikret 37-33-seier for ØIF Arendal, men det holdt dessverre ikke til avansement i European Cup.

Se fullstendig kamprapport

I kampen mellom Runar Sandefjord og RD Riko Ribnica var det sistnevnte som kom best i gang på hjemmebane, og ledet hele 5-1 etter seks minutter. Etter en treg start kom Runar seg omsider i gang og hadde utlignet etter et kvarter. Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, og byttet på å være i ledelsen. Ungguttene Robin Gerhardesen Wulvik og Mads Falck Rekstad var sentrale i første omgang, og hadde notert seg ni scoringer til sammen før halvtimen var spilt. Lagene fortsatte å spille jevnt inn mot pause, men hjemmelaget hadde et lite overtak. Lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 17-16 i slovenernes favør.

Runar startet andre omgang med å utligne, men hjemmelaget klarte å ta ledelsen igjen kort tid etter. En femminutters-periode uten mål for Runar gjorde at hjemmelaget fikk et lite overtak, og slovenerne kunne dermed gå opp i en firemåls-ledelse. Andre Pung Tuzov var sentral etter pause, og var med på å holde Sandefjordslaget inne i kampen. Ti minutter før slutt var Ribnica fortsatt foran med fire mål, men kun tre minutter etter hadde Runar hentet inn mye av ledelsen og redusert til 30-31.

Runar klarte ikke å ta igjen Ribnica og måtte se seg slått 32-34 på bortebane. Et strålene utgangspunkt fra første kamp sikret dog avansement for Runar, som skal spille kvartfinale i European Cup.

RD Riko Ribnica – Runar Sandefjord 34-32 (17-16) – sammenlagt 63-70