Tord Aksnes Lode jubler etter scoring for Nærbø i REMA 1000-ligaen
Nærbø kunne juble for å ha tatt seg videre til kvartfinale i European League.

Klare for kvartfinale i Europaligaen

Nærbø sikret avansement etter en overbevisende seier mot slovakiske Povazska Bystrica (35-24).

I dag var det duket for en meget spennende kamp i Sparebanken Vest Arena, hvor en kvartfinale stod på spill for de to lagene. Nærbø hadde fordel hjemmebane, og dessuten ett mål å gå på da forrige kamp mot slovakiske Povazska Bystrica endte 35-34.

Det var det slovakiske laget som fikk best start på kampen. Nærbø slet med å stoppe det raske angrepsspillet deres, og var noe utålmodige i spillet sitt fremover i banen. Det stod 5-2 til Povazska Bystrica etter syv minutter. Men drøye tre minutter senere var lagene likt på 6-6 etter mye godt forsvarsspill. Nærbø gikk opp i ledelsen, og var det laget som førte kampen frem til omgangen var halvspilt. Bortelaget slet med å sette ballen i mål og det ble målfattige minutter for slovakerne. Nærbø spilte seg fint gjennom deres forsvar, og økte ledelsen til 9-6.

Den slovakiske målvakten våknet så opp og reddet flere av Nærbø sine gode sjanser. Det tok ikke mer enn tre minutter før lagene var like langt på 9-9. Det var jevnt de neste minuttene, og Nærbø lå foran med ett da det stod fem minutter igjen av omgangen (14-13). Da fikk gjestene to utvisninger, som ga Nærbø muligheten til å dra ifra før pause. Tross litt rot med ballen, samt bom på åpent mål, fikk hjemmelaget et lite overtak frem til pause. Ole Nærland satte ballen mellom stengene like før sluttsignalet gikk, og dermed gikk lagene til pause på 17-14.

Etter hvilen spiller lagene jevnt. Det er dog Nærbø som åpner omgangen best, med målvakjsredning og påfølgende scoring. De skulle så bli litt uheldige fremover i banen, da Nærbø ikke hadde marginene helt på sin side. Hjemmelaget beholder likevel firemålsledelsen, og det stod 20-16 etter de første ti minuttene. Minuttet før halvspilt omgang scoret Svensgård på kontring, og økte ledelsen til fem mål. Det så lyst ut for Nærbø på dette tidspunktet.

Nærbø fortsatte å spille god håndball både fremover og bakover i banen, og økte ledelsen ytterligere de neste minuttene. Ti minutter før slutt stod stillingen 30-22. Povazska Bystrica slet med å få ballen forbi Halvor Elias Nærland, som til slutt kunne notere seg for en redningsprosent på 50. Guttene fra Rogaland så seg aldri tilbake, og gikk opp til en timålsledelse tre minutter før slutt. Det hele endte til slutt med storseier til hjemmelaget, og stillingstavla viste 35-24 da dommerne blåste av kampen.

Dermed er Nærbø klarte for kvartfinale i European League. De får følge av Runar Sandefjord Elite, som også vant sin 16.delsfinale i går.