Emil Imsgaard jubler i målet til Elverum
Emil Imsgard var spilte en fantastisk kamp og ble kåret til banens beste.

Festhåndball da Elverum spilte uavgjort

Elverum var strålende i sin siste mesterligakamp, som resulterte i poengdeling mot det tyske topplaget.

Elverum har etablert seg i Europa de siste sesongene, og skulle onsdag spille sin hundrede kamp i Champions League. Det var et stjernespekket Kiel som tok turen til Terningen Arena, og Elverum stod overfor en tøff oppgave. Det var likevel ingen tvil om at det norske laget leverte varene i kampen som endte 26-26.

Foran et ivrig hjemmepublikum satte Elverum den første scoringen i årets siste mesterligakamp. Emil Imsgard startet fantastisk og gjorde to store redninger i åpningsminuttene. Fire minutter ut i kampen klarte omsider bortelaget å få ballen forbi Elverums målvakt, og stillingen var 1-1.

Imsgard fortsatte å levere varene mellom stengene, og vartet opp med strafferedning mot rutinerte Niclas Ekberg. Målvakten stod dermed med en redningsprosent på godt over 50. Elverum hadde fart i beina fremover, og tolv minutter ut i omgangen var hjemmelaget i føringen på stillingen 4-3.

Kiel dro i fra de neste minuttene, og opparbeidet seg en tomålsledelse like etter omgangen var halvspilt. Elverum spilte seg til gode sjanser, men bortelagets målvakt hadde tydelig også dagen. Med snaut ni minutter igjen av omgangen, la Elverumtrener Børge Lund ned time-out-kortet. Stillingen var blitt 6-9.

Elverums bakerste mann var forrykende også i de siste minuttene, og hjemmelaget spilte seg til gode sjanser i 7-mot-6-spillet sitt fremover. Med snaut fem minutter igjen av omgangen var det dermed kun ett mål som skilte lagene, på stillingen 8-9.

I omgangens siste minutter gjorde Imsgard nok en strafferedning. Kiel hadde dermed kun gjort ett straffemål på fire sjanser. Med et drøyt minutt igjen av omgangen, satte Elverum utligningsmålet og stillingen var 10-10. Begge lag gjorde et kjapt mål hver, før Kiel satte omgangens siste mål med sekunder igjen på klokken. Da lagene gikk i garderoben viste stillingstavlen 11-12. Med en strålende målvakt i spissen, la Elverum bak seg en imponerende førsteomgang mot et av verdens beste håndballag.

Det var høyt tempo etter sidebyttet. Begge lag hadde satt fire baller mellom stengene før seks minutter var gått, og stillingen var 14-15. I undertall satte Patrick Helland Andersen utligningsmålet med en suser. Imsgard gjorde sin tolvte redning før Tobias Grøndahl sikret ledelse for hjemmelaget. Stillingstavlen viste 16-15 ni minutter ut i andreomgang.

Kiel var nødt til å ta en time-out like før andreomgang var halvspilt. Bortelaget klarte ikke å stoppe et godt Elverum, og hjemmelaget var fortsatt i føringen på stillingen 18-17. Med nok en stor redning fra Imsgard, kunne Grøndahl doble Elverums ledelse fra straffemerket. Stillingen var 20-18 da en halv omgang gjenstod.

18 minutter ut i andreomgang var lagene like langt på stillingen 21-21. Kiel klarte ikke å skaffe seg ledelsen, selv i overtallsspillet, og Elverum var tilbake i føringen noen minutter senere. Med under åtte minutter igjen av kampen økte Grøndahl ledelsen, og stillingen var 24-22.

Det ble en nervepirrende avslutning på kampen. Kiel utlignet nok en gang med fem minutter igjen på klokken, og begge lag hadde satt 24 mål mellom stengene. Med ett minutt igjen av kampen gikk Kiel opp i ledelsen, men Grøndahl svarte med scoring like etterpå. Da et halvt minutt gjenstod, tok Kiel time-out på stillingen 26-26. Førsteomgangs store mann Emil Imsgard stoppet Kiels siste forsøkt og det endte uavgjort i Terningen Arena. Imsgard ble fortjent kåret til banens beste spiller etter kampslutt.

Champions League, gruppe B

Elverum – THW Kiel 26-26 (11-12)

Terningen Arena, Elverum

Toppscorer Elverum: Tobias Schjølberg Grøndahl – 6 mål

Toppscorer Kiel: Sander Sagosen, Niclas Ekberg, Yannick Fraatz, Rune Dahmke og Mykola Bilyk – 3 mål

Utvisninger: Elverum 3x2min, Kiel 4x2min