Molde og Fana spilte godt, men begge lag måtte se at det ble tap og bunnplassering i sine grupper.

Molde tapte 32-35 for Besançon, Fana tapte 23-29 for Ikast.

Halvparten av kvartfinaleplassene sto på spill i EHF European League da de siste gruppespillkampene i EHF European League kvinner ble spilt lørdag, men verken Fana eller Molde hadde noe avansement å spille for i sine bortekamper.

Fana endte sist i sin gruppe, men debutantene ga alt i jakten sine to første bortepoeng mot Ikast, som var et av fire lag som allerede var klar for kvartfinale før siste kamp i gruppespillet.

Fun fact: Storhamar og Odense møtes i playoff i Champions League mars. I midtuka møtte de hvert sitt lag i denne kampen. Fana vant over Storhamar, mens Ikast tapte borte for Odense.

Olivia Lykke Nygaard viste hvorfor hun nylig ble tatt ut på landslaget med en redningsprosent på over 70 i Fana-målet det første kvarteret mot Ikast.

Danskene hadde kun scoret to mål i denne perioden, og Fana ledet 6-2. Sara Berg sto for halvparten av disse målene. En timeout hos danskene endret på det, og et kvarter senere var det blå/gult i ledelsen i Danmark.

Etter pause var det jevnt og spennende nesten til siste slutt, takket være at Fana fortsatte sitt gode spill. De lot ikke Ikast få dra fra, før de måtte slippe taket de siste fem minuttene.

EHF European League kvinner, gruppespill
Ikast–Fana 29-23 (11-9)
IBF Arena, Ikast, Danmark
869 tilskuere
Toppscorer Ikast: Julie Scaglione 6
Toppscorer Fana: Maren Gabrielsen 6
Utvisninger: Ikast 1x2 min., Fana 1x2 min.
Fullstendig kamprapport

Mer om:
EHF European League kvinner
Norske lag i E-Cup denne sesongen

Molde, som ble direkte seedet inn i gruppespillet denne sesongen, var på jakt etter sine første europeiske poeng for sesongen i denne siste kampen.

Molde kjempet godt i den franske byen nesten ved den sveitsiske grensa, men de ble stående igjen uten poeng i turneringen.

De franske kvinnene vant komfortabelt i det motsatte oppgjøret, men kom til hjemmekampen med fire strake tap – to i fransk liga og to i denne turneringen. Molde hadde vunnet de to siste seriekampene og viste seg fra en mye bedre side denne gang.

Midtveis i den første omgangen tok Molde ledelsen. Hjemmelaget hadde til da vært 3-4 mål foran, men så hentet molde opp fra 10-6 til 11-11 og tok deretter ledelsen. Med scoringer av Obaidli-søstrene, først Mona og så Sherin, fulgt av Thale Deila, ledet Molde 14-12, men gleden ble kortvarig.

Fra 14-14 var det igjen det helrøde hjemmelaget som var noen mål foran.

Molde var helt oppe i ryggen på hjemmelaget igjen da Sherin Obaidli sørget for redusering til 26-27 omtrent midtveis i andreomgangen, men Besançon holdt greit unna ut kampen.

Besançon–Molde 35-32 (18-17)