Daniel Blomgren spilte en god kamp for Elverum og scoret fem mål.

Barça ble for sterke for Elverum

Elverum sørget for spenning i mesterligakampen, men det var til slutt Barça som stakk av med seieren 40-30.

Elverum stod overfor en tøff oppgave da de torsdag spilte mot gruppeener Barça i Champions League. Før oppgjøret stod den spanske toppklubben uten tap. Kun én gang hadde de spilt uavgjort i mesterligaen denne sesongen.

Det var tett mellom lagene i åpningsminuttene, og Elverum kjempet godt i begge ender av banen. Etter fem minutter var spilt, viste stillingstavlen 2-2. Da Elverum pådro seg en utvisning, var den spanske laget nådeløse, og like før åtte minutter var gått, hadde hjemmelaget opparbeidet seg en tremålsledelse, på stillingen 5-2. Barça fortsatte å vise suverent håndballspill, også etter Elverum ble fulltallige. Etter kort tid var stillingen blitt 8-3, og Elverum-trener Børge Lund valgte å legge ned time-out-kortet før det var gått 11 minutter.

Elverum gikk over i et 7-mot-6-spill for å forsøke å løse Barças forsvarsspill. Det norske laget lyktes med den nye taktikken. Like før omgangen var halvspilt, var det kun tre mål som skilte lagene, på stillingen 10-7. Hjemmelagets målvakt vartet opp med flere kjemperedninger den neste tiden, og Barça hadde tatt tilbake femmålsledelsen et par minutter senere. Elverum kjempet godt, men klarte ikke å kneppe inn på ledelsen. Med fem minutter igjen av omgangen, viste stillingstavlen 16-9. Avstanden på syv mål holdt seg til pause, og da lagene gikk i garderoben var stillingen blitt 19-12.

De første minuttene etter sidebytte var målrike. Før fem minutter var gått, hadde begge lag satt fire mål mellom stengene. Målfesten fortsatte i aller høyeste grad den neste tiden, og etter ti minutter var stillingen blitt 27-20. Elverum hadde på ingen måte gitt opp håpet, og reduserte flere ganger til det kun var fem mål som skilte lagene. 13 minutter ut i omgangen var det Barça sin tur til å legge ned time-out-kortet. Stillingen var 28-23 da litt over en halv omgang gjenstod.

Barça spilte effektivt i angrep, men hadde problemer med å stoppe Elverum i forsvarsspillet sitt. Med snaut ti minutter igjen av kampen, hadde ikke hjemmelaget klart å øke forspranget sitt, og stillingen var 34-29. Den neste tiden hevet hjemmelaget forsvarsspillet sitt. Det spanske laget satte inn et par kontringsmål, og avstanden økte på kort tid. Da tre minutter gjenstod, viste stillingstavlen 39-30. Det endte til slutt med tap For Elverum. Likevel viste det norske laget gode kvaliteter, og holdt følge med et stjernespekket Barça i store deler av kampen. Det hele endte 40-30.

Elverum spiler sin neste kamp i Champions League onsdag 15. februar kl. 1845. Da er det gruppetreer HBC Nantes som står for tur.

EHF Champions League, gruppe B

Barça Elverum 40-30 (19-12)
Palau Blaugrana, Barcelona, Spania

Toppscorer Barça: Luis Frade – 8 mål
Toppscorer Elverum: Daniel Blomgren, Patrick Helland Anderson og Sindre Heldal – 5 mål

Utvisninger: Barça 2x2min, Elverum 3x2min