Sola HK jubler i sirkel
Sola vant sin tredje kamp i European League. Her fra en tidligere kamp.

Tre strake seire for Sola i European League

Det ble jevnt i starten av andre omgang, men Sola dro fra og tok seieren 30-25 over Schaeffler.

Etter seier i de to første kampene i gruppespillet i European League, var DVSC Schaeffler neste motstander ut for Sola.

Sola fikk en god start på kampen mot Schaeffler og kom tidlig i en ledelse. I rett under ti minutter holdt Sola det ungarske laget nede på ett mål, samtidig som de selv scoret seks mål i samme periode. Etter halvspilt omgang lå Sola fortsatt foran med fem mål, på stillingen 10-5.

Utover i første omgang var det flere fra Sola som meldte seg på, og åtte spillere stod på scoringslisten. Sola beholdt ledelsen utover omgangen, og blant annet Guro Berland Husebø og Live Rushfeldt Deila viste seg frem med fire scoringer hver. Like før pause økte Sola ledelsen til en seksmålsledelse. Det stod 19-13 til pause i Stavanger Idrettshall.

Tilbake fra pause var det Schaeffler som tok styringen fra start, og spiste opp fire mål av seksmålsledelsen som Sola hadde til pause. Da var det det ungarske laget som holdt Sola nede på ett mål i rett under ti minutter, før Sola fikk sin andre og økte ledelsen til 21-18. Etter tolv minutter kom Schaeffler utlignet til 22-22.

Sola tok tilbake ledelsen, og like etter halvspilt omgang økte de så til en tomålsledelse igjen. Solas målvakt, Rinka Duijndam, storspilte i mål og sørget for å holde Schaeffler på avstand. På andre banehalvdel traff Sola på sine sjanser, og de gulkledde økte ledelsen til 27-23 med fem minutter igjen av kampen.

Hjemmelaget økte ledelsen til en seksmålsledelse, men like før slutt reduserte Schaeffler med ett mål. Det endte med seier til Sola 30-25.

Sola leder nå gruppe C med seks poeng. Neste kamp i European League blir returoppgjøret mot Schaeffler, som spilles i Ungarn lørdag 4. februar klokken 20:00.