Sola tok en knepen seier mot Nykøbing Falster i European League.

Sola-seier og Molde-tap i European League

Sola leverte på bortebane i European League, mens Molde kom til kort på hjemmebane.

Nykøbing Falster – Sola (26-28)

Sola var først ut av de norske lagene i European League denne helgen, og møtte Nykøbing Falster til kamp i Næstved Arena. Kampen var jevn, men Sola trakk det lengste strået og tok med seg 2 viktige poeng hjem til Norge.

Lagene var jevnspilte, men hjemmelaget hadde et lite overtak hele den første omgangen. Sola spilte bra angrepshåndball, og var helt likt med hjemmelaget etter halvspilt omgang. Nykøbing satte opp tempoet inn mot pause, men Sola hang godt med. Straffemål fra Lene Kristiansen Tveiten på tampen av omgangen gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 13-12 i hjemmelagets favør.

Lagene spilte jevnt også etter hvilen. Ti minutter inn i omgangen overtok Sola initiativet, men hjemmelaget hang fortsatt med. Rinka Duijndam storspilte i Solamålet, og vartet opp med flere klasseredninger. Femmålsledelse ti minutter før slutt var dermed et faktum. Tre minutter før slutt var hjemmelaget kun ett mål bak, men Duijndam hindret Nykøbing i å komme foran. Solajentene så seg aldri tilbake, og vant til slutt 26-28.

Neste kamp for Sola i European League er søndag 22. januar klokken 18:00. Da venter ungarske DVSC Schaeffler på motsatt banehalvdel i Stavanger idrettshall.

European Cup
Nykøbing Falster - Sola 26-28 (13-12)
Arena Næstved, Danmark
Toppscorer Sola: Kristiane Knudsen, Live Rushfeldt Deila & Kristina Novak – 5 mål hver
Toppscorer Nykøbing Falster: Emma Halilcevic – 6 mål
Utvisninger: Sola 2x2min, Nykøbing Falster 2x2min

Molde – Besancon (29-41)

Lørdag kveld tok Molde imot Besancon til en spennende kamp i Molde Arena. Lagene var jevnspilte hele første omgang, før Besancon dro ifra i andre omgang og tok med seg en storseier hjem til Frankrike.

Molde føk ut av startblokkene, og gikk fort opp i ledelsen på hjemmebane. Besancon våknet omsider til, men hjemmelaget hadde initiativet. Molde lyktes med hurtig angrepshåndball, og var foran med tre etter halvspilt omgang. Søstrene Sherin og Mona Obaidli storspilte for Molde, og sto for flere av hjemmelagets mål i første omgang. Besancon satte inn et nytt gir, og var dermed i ledelsen 17-15 til pause.

Bortelaget fortsatte å ha initiativet også etter hvilen. Thale Rushfeldt Deila storspilte i andre omgang, og Obaidli-søstrene fortsatte å putte ballen i mål. Likevel klarte de ikke å ta igjen det franske laget. Besancon var foran med fire mål kvarteret før slutt, og økte ytterligere frem til sluttsignalet gikk i Molde Arena. Molde måtte til slutt se seg slått 41-29.

Neste European League-kamp for Molde er lørdag 21. januar klokken 16:00. Da skal Moldejentene til Ungarn og møte Siófok KC.

Molde - Besancon 29-41 (15-17)