Even Haugli
Even Haugli var en viktig spiller for Norge lørdag.

Første stikk: de norske Juniorgutta

Juniorgutta vant 25-20 over Tsjekkia lørdag i den første av to VM-kvalikkamper.

De norske juniorgutta spilte lørdag sin første av to VM-kvalifiseringskamper i Chieti, nordøst for Roma. Det beste av de tre lagene er sikret en plass i mesterskapet, som spilles i sommer.

Det tsjekkiske laget vant Europa Championship nivå B i fjor. Et lag med solide bakspillere. Men det er også et lag med store, tunge og litt trege spillere. De norske gutta, som ifølge landslagsledelsen Dag Vidar Jonassen og Zarko Pejovic, har hatt optimale forhold inn mot kvalifiseringen, viste helt andre kvaliteter; kjappe, fintesterke og god forflytningsevne i forsvar.

Norge gikk raskt opp i ledelse lørdag, og lå faktisk aldri bak tsjekkerne. Suksessoppskriften: Et godt norskt forsvar, solid keeperspill og god flyt i angrep. Til pause var Norge foran med fem og stillingen 13-7.

Midtveis i den andre omgangen stemte det meste for Norge. Målvakten Henrik Ibsen reddet straffe. Tsjekkerne kastet ballen omtrent rett i grepet på de norske spillerne. Ankomstspillet var hurtig, og endte stort sett med mål favør Norge, som lå foran med ni. Tsjekkia var tvunget til time-out.

Etter pep-talken snudde det for en periode. På tampen av kampen var det litt rot begge veier, og Tsjekkia fikk noen unødvendige mål. Den tsjekkiske keeperen begynte plutselig å redde.

Men det var for sent. For dem. Norge vant 25-20, og er et godt stykke nærmere den høythengende VM-billetten.

- I dag bygde vi målforskjellen gradvis og hadde god kontroll over hele kampen. Dette var en solid lagseier hvor forsvaret var spesielt avgjørende, kommenterte landslagstrener Zarko Pejovic etter spilleslutt.

Norge møter Polen i den andre kvalifiseringskampen i morgen, søndag 8. januar. Kampen vises på SolidSport mot betaling.

- Vi har god energi i laget, og troa på morgendagen. Vi gleder oss til Polen-kampen! avsluttet Pejovic.