Danmark verdensmestre
Danskene kunne løfte VM-pokalen for tredje gang på rad.

Danmark vant VM for tredje gang på rad

Danmark var suverene mot Frankrike i VM-finalen, mens Spania tok bronsen. Her er oppsummeringen:

De norske Håndballgutta gjorde rent bord i gruppespillet og hovedrunden, men måtte gi tapt etter fire ekstraomganger mot Spania i semifinalen. I den første plasseringskampen (nr 5.-8.) vant våre menn over Ungarn, mens i den siste (nr. 5.-6.) var det Tyskland som trakk det lengste strået og sikret seg femteplassen. Håndballgutta ble nummer seks som i forrige VM.

I semifinalene vant Danmark over Spania, mens Frankrike tok seieren over hjemmenasjonen Sverige. Og i bronsefinalen måtte svenskene se seg slått mot Spania foran mer enn 20.000 tilskuere i Tele2 Arena i Stockholm. Og det etter at hjemmelaget spilte en forrykende første omgang og ledet 22-18 til pause. Men spanjolene har stått i finaler før og lot seg ikke stresse. I andre omgang slo de hardt tilbake med et utgruppert forsvar og hentet til slutt inn bronsemedaljene med sifrene 39-36.

I finalen var det fremdeles over 23.000 publikummere på plass, og de fleste heiet på Danmark. Det ble en fartsfylt kamp som var jevn i den første omgangen, til pause sto det 15-16 (Frankrike var hjemmelag). Men mot slutten av kampen var de danske bena friskest og de sikret seg femmålsseier 34-29 til slutt. Dermed kunne Niklas Landin løfte VM-trofeet for tredje gang på rad - det har ingen nasjoner klart tidligere.

All Star Team

Ingen norske spillere fikk plass på mesterskapets All Star Team som ble slik:

Målvakt: Andreas Wolff (Tyskland)

Høyre kantspiller: Niclas Ekberg (Sverige)

Høyre bakspiller: Alex Dujshebaev (Spania)

Midtre bakspiller: Nedim Remili (Frankrike)

Venstre bakspiller: Simon Bogetoft Pytlick (Danmark)

Venstre kantspiller: Ángel Fernández Pérez (Spania)

Linjespiller: Ludovic Fabregas (Frankrike)

Beste unge spiller: Juri Knorr (Tyskland)

Mest verdifulle spiller: Mathias Gidsel (Danmark)

Neste mesterskap er EM i Tyskland i 2024, og neste VM spilles i januar 2025 i NOrge, Danmark og Kroatia.

Les mer om Håndballgutta og VM i Sverige og Polen (ihf.info)