Anna Vjakhireva og Sunniva  Næs Andersen for Vipers
Anna Vyakhireva ble toppscorer for Vipers med syv mål.

Både seier og tap for de norske lagene

Storhamar tapte 39-26 mot storlaget Györ og Vipers stakk av med seier 27-26 mot FTC-Rail i Champions League.

Storhamar lå på en sjetteplass før deres tiende kamp i Champions League, hvor Györ ventet på deres hjemmebane. I det forrige oppgjøret mot det ungarske laget endte det med tap 25-21 for Storhamar.

I Audi Arena i Ungarn var det Györ som fikk den beste starten og kom tidlig i en ledelse over Storhamar. Det norske laget kom fire mål bak, men like før ti minutter spilt reduserte Storhamar til 4-6. Györ økte ledelsen utover i omgangen, men mot slutten av omgangen kom Storhamar bak med tre mål. I de siste minuttene kom Györ igjen foran med fem mål, og det stod 17-13 til pause.

Ut fra pause økte det ungarske laget ledelsen med ytterligere tre mål, før Storhamar satte sitt første i andre omgang. Etter halvspilt omgang hadde Storhamar hentet inn ett mål av ledelsen og det stod 25-20.

Mot slutten av kampen traff det ikke helt for Storhamar, samtidig som Györ fikk mål på flertallet av sine sjanser. Med under ti minutter lå Storhamar ti mål bak, og klarte ikke hente inn ledelsen til det ungarske laget. Györ økte ledelsen med ytterligere tre mål før kampslutt og det endte med tap 39-26 for det norske laget.

Storhamar blir stående på sjetteplass i gruppen, men får ny sjanse til å hente poeng søndag 15. januar klokken 14:00. Da møter de tyrkiske Kastamonu.

Champions League, gruppe B
Györ Audi ETO - Storhamar Elite 39-26 (17-13)
Audi Arena, Györ, Ungarn
Toppscorer Storhamar: Anniken Obaidli – 6 mål
Toppscorer Györ: Linn Blohm og Stine Bredal Oftedal – 5 mål
Utvisninger: Storhamar 5x2min, Györ 5x2min

Se full kamprapport her.

I Vipers sin tiende kamp i Champions League var det også er ungarsk lag som ventet, nemlig FTC-Rail Cargo. I det forrige oppgjøret endte det uavgjort mellom de to lagene. Vipers lå på en foreløpig andreplass i gruppe A i mesterligaen før kampen.

Det ble en jevn start på kampen i Aquarama hvor lagene fulgte hverandre tett, men etter ti minutter kom Vipers foran 7-4. Vipers tviholdt på ledelsen utover i omgangen, men FTC-Rail overtok ledelsen 10-9 med under ti minutter igjen. De to lagene vekslet på ledelsen i kampens sluttminutter, men det endte uavgjort på stillingen 15-15 til pause.

Andre omgang ble uhyre jevnt mellom de to lagene, som igjen vekslet på ledelsen gjennom hele omgangen. Etter halvspilt omgang stod det igjen uavgjort, med stillingen 22-22. I kampens siste halvdel lå Vipers aldri bak, men det ungarske laget kom seg flere ganger til utligning.

I kampens siste minutter fikk Ana Debelic inn et siste mål for Vipers, som sendte de i føringen 27-26. Det ble etter det ingen mål, og det endte med seier for det norske laget i mesterligaen.

Vipers beholder med det andreplassen og gjør seg klare for neste kamp. Da møter de SG BBM Bietigheim. Kampen spilles lørdag 14. januar klokken 18:00.