Jamina Roberts for Vipers 2022/23.
Jamina Roberts utnyttet rommene i Banik Most sitt forsvar, og scoret åtte mål i dagens kamp. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.

Storseier for Vipers i Champions League

Tross en noe svak førsteomgang, kom Vipers sterkt tilbake og dro i land en 43-21-seier mot tsjekkiske Banik Most.

I dag spilte Vipers sin syvende kamp i Champions League-gruppespillet, og på motsatt banehalvdel stod tsjekkiske DHK Banik Most. Før kampen lå laget fra Kristiansand på andreplass på tabellen etter fire seire, ett tap og én uavgjort, mens Banik Most på sin side ikke hadde noen poeng så langt i gruppespillet.

Lagene fulgte hverandre relativt tett den første perioden av kampen, og etter fem spilte minutter stod stillingen 4-3 til Vipers. Halvannet minutt og et par kontringer senere hadde Vipers økt ledelsen til 7-3. De stod godt i forsvar denne perioden og halvveis i omgangen hadde de kun sluppet inn fem mål. fremover i banen gikk det fort, og det var sjelden at Banik Most klarte å henge med. Vipers-jentene fortsatte å øke ledelsen, og ti minutter før pause stod stillingen 15-8.

I den neste perioden falt Vipers litt ned, og Banik Most tok innpå. Gjekstad tok en timeout etter en litt svakere periode av Kristiansand-laget, og så ikke veldig fornøyd ut med innsatsen. Det var store rom for dem i angrep, men de var noe utålmodige. Det var heller Banik Most som fikk reduseringene, og på et tidspunkt lå det tsjekkiske laget kun fire mål bak. Lagene gikk til pause på stillingen 15-20.

Det var en ny gnist i Vipers-laget etter pausen. De ble mer aggressive i forsvar, og farten vi så i begynnelsen av førsteomgangen var tilbake. Vipers scoret de fire første målene i omgangen, og det skulle ta fem minutter før Banik Most scoret sitt første. Det tok ikke lang tid før Vipers var oppe i en timålsledelse, markert av Markéta Jerábková som scoret sitt åttende mål.

Vipers viste tydelig at de ikke ville slippe hjemmelaget inn i kampen igjen, for etter halvspilt andreomgang stod stillingen 17-34. Målvakt Sofie Börjesson kom inn og gjorde en meget god profil, og noterte seg for flere fine redninger. Syv minutter før slutt hadde Vipers økt ledelsen ytterligere, og rundet kampens 40. mål. Tross noen få reduseringer fra Banik Most, kunne Kristiansand-laget juble for 43-21-seier.

Vipers Kristiansand møter Banik Most til returkamp lørdag 10. desember på hjemmebane. Kampen spilles klokken 18.00 og kan ses på Viaplay.