Tina Abdulla tar straffe for Storhamar
Tina Abdulla var en av fire firemåls-scorere for Storhamar mot Buducnost. Her fra en tidligere kamp.

Storhamar tapte med ett mål for Buducnost

Storhamar fikk en kjempemulighet til å ta poeng mot Buducnost, men målvakten reddet.

Dermed ble det isteden tap 23-24 i Champions League, etter den store muligheten i sluttsekundene.

Lørdagens kamp mot Buducnost, som før kampen lå poenget foran på tabellen, var viktig for begge lag.

Storhamar ligger fortsatt på 6. plass når gruppespillet nå er halvveis, men med litt større avstand opp til Buducnost.

Anniken Obaidli kontret in ledelse 2-1 til Storhamar i begynnelsen av oppgjøret, men etter hvert var det hjemmelaget som tok seg av kontringene.

Storhamar hadde flere sjanser alene med målvakt de ikke satte i starten av kampen, og tekniske feil førte til at Buducnost kunne kontre.

Etter 13 minutter ledet hjemmelaget 6-3 og Kenneth Gabrielsen tok timeout, der han oppfordret spillerne til å roe ned.

Storhamar kom sakte, men sikkert innpå Buducnost. I omgangens siste ti minutter ble ledelse 9-6 i favør hjemmelaget til 11-11 ved Marthine Svendsberget, før hjemmelaget ordnet ettmåls-ledelse til pause.

Det ble jevnt også i hele 2. omgang. Først var det Maja Jakobsen som ga Storhamar ledelsen 15-14. En god redning fra Sofie Grønlund og kontring av Tina Abdullah sørget for å øke ledelsen til 16-14 før det var spilt ti minutter av omgangen.

Selv om det var glissent i beryktede Moraca etter Montenegros EM-bronse, kjempet hjemmelaget seg foran i målprotokollen igjen.

Nå var det Buducnost som var foran med to, 19-17, men Storhamar lot seg ikke knekke. Ni minutter før slutt sto det nok en gang likt på 20-20.

Den stillingen sto seg i drøyt fire minutter, før laget med flest kamper i turneringen igjen tok ledelsen, til 22-20.

Storhamar øynet likevel poengmulighet, selv da hjemmelaget tilsynelatende fikk den forløsende scoringen til 24-22 minuttet før slutt.

50 sekunder før slutt ordnet Guro Nestaker 24-23 og da hjemmelaget ble avblåst for brøyt fikk Hamar-laget sjansen til poengdeling.

Det ble hektisk på slutten, men plutselig oppsto det en luke som ga de gul/blå en kjempesjanse, men dessverre var målvaktens bein i veien for Storhamar-poeng denne lørdagskvelden.