Maja Magnussen, Sola.
Maja Magnussen og Sola er klar for gruppespillet i EHF European League. Bildet er fra NM-kampen i midtuka.

Sola tredje norske lag i EHF European League

Sola hadde ingen problemer med spanske Rocasa i EHF European League. Det ble seier 34-28.

Dermed sikret rogalendingene seg plass i EHF European League denne sesongen, som det tredje norske laget. Molde ble seedet rett i gruppespillet, mens Fana fikk plassen etter å ha kommet seg gjennom to kvalifiseringsrunder.

Det har vært en fin uke for Sola, som også har avansert til Final8 i NM mellom kvalifiseringskampene mot europeisk motstand.

Sola ledet på det meste med ni mål i den første kampen, men vant til slutt med tre. I returoppgjøret i den siste kvalifiseringskampen i Åsenhallen fikk hjemmelaget raskt en stor ledelse.

På 6-1 etter åtte minutter så Rocasa seg nødt til å ta timeout. Sola var allerede på god vei til å sikre seg fast plass i turneringen med billetter til gruppespillet.

Spanjolene fra ferieøya kom seg etter hvert fire mål bak, og nærmet seg ytterligere inn mot pause i den første omgangen. Ved sidebytte ledet Sola med to mål. I første spilleminutt etter pausen var Sola tilbake fire mål foran, ette scoringer av Kristiane Knutsen og Guro Husebø.

Sola holdt avstanden til Rocasa, som ikke var i nærheten av å ha en reell sjanse til å ta plassen i gruppespillet fra de gul/sorte.

Riktignok kom de igjen to mål bak etter vel halvspilt andreomgang. Men igjen gjentok det seg at Sola økte til fire. De siste minuttene av kampen plusset hjemmelaget på ytterligere i målprotokollen.

15. desember foretas trekningen for gruppespillet, der de første kampene spilles 7. januar.