Oceane Anais Anaelle Sercien-ugolin i skuddet for Vipers
Oceane Sercien Ugolin spilte en god første omgang for Vipers.

Knepent Vipers-tap i Champions League

Det var lenge jevnt mellom lagene, men Vipers måtte se seg slått 27-24 av CSM Bucuresti i toppoppgjøret i gruppe A.

Søndag var det duket for toppoppgjør i gruppe A i Champions League mellom CSM Bucuresti og Vipers Kristiansand. I forrige oppgjør var det sistnevnte som gikk seirende ut etter en solid 35-29 seier. Begge lag lå på 13 poeng før kampen, og det var dermed duket for en spennende kamp om viktige poeng for begge lag.

Det var jevnt i åpningsminuttene mellom CSM Bucuresti og Vipers Kristiansand. Katrine Lunde startet bra i Vipersmålet og holdt CSM lenge nede på ett mål. Vipers hadde mange tekniske feil fremover på banen, og Bucuresti hadde dermed ett lite overtak i åpningsminuttene.

Forrige sesongs MVP i Champions League, Marketa Jerabkova, storspilte fremover for de rosakledde. Vipers hadde kommet seg i angrep etter en trå start, og etter prikkskyting fra Oceane Sercien Ugolin utlignet bortelaget til 4-4.

Cristina Neague storspilte for rumenerne og holdt dermed CSM et lite hakk foran Vipers. Vipers slet med å stoppe de hurtige CSM-spillerne bakover, men vartet til tider opp med fint angrepsspill. Ti minutter før pause var stillingen dermed 10-10.

Sercien Ugolin, som har hatt en vanskelig start på sesongen, fikk virkelig ting til å stemme i første omgang. På den andre siden av banen var det Lunde som var sentral for de rosakledde.

Mot slutten av omgangen var det Vipers som hadde overtaket. Lagene gikk til pause på stillingen 15-16, etter scoring fra tidligere Vipersspiller Emilie Hegh Arntzen.

Saken fortsetter under bildet.

Lysa Tchaptchet Defo kaster seg inn fra streken for Vipers.

Lagene var jevnspilte i første omgang i toppoppgjøret mellom Vipers og CSM Bucuresti. Foto: Terje Refsnes

Det jevne spillet fortsatte også i andre omgang. Marie Davidsen, som ikke hadde vært så synlig i første omgang, kom godt i gang i CSM-målet etter pause. Også Lunde i det andre målet fortsatte å plukke baller.

Vipers slet i angrep og CSM hadde igjen overtatt initiativet i kampen. Ti minutter inn i andre omgang gikk CSM dermed i ledelsen for første gang på 20 minutter. Stillingen var da 20-19 i rumensk favør.

Davidsen og Lunde storspilte i sine respektive mål, og holdt lagene sine inne i kampen. CSM hadde økt ledelsen sin ytterligere mens Vipers slet med å sette ballen i mål. Ole Gustav Gjekstad tok dermed en time-out kvarteret før slutt.

CSM stod tøft i forsvar, og med en Marie Davidsen i storform bak stengene var det vanskelig for Vipers å sette ballen i mål. Vipers og Lunde klarte å stoppe Neagu fra å banke ballen i mål i andre omgang, men slet med å henge med de andre hurtige CSM-spillerne.

Fem minutter før slutt lå Vipers fire mål bak, før de satt to på rappen og reduserte til 24-26. Neagu klarte å snike inn en ball bak Lunde to minutter før slutt, og satte den berømte spikeren i kista. CSM vant til slutt 27-24.