Portrett
Mali Halldorsson var sentral i U-jentenes seier mot Sverige

Storseier for U-jentene i ScandIberico

Etter en jevn første omgang overtok U-jentene initiativet og seilte inn til storseier 32-18 mot Sverige 1.

U-jentene (LK06) er i Trollhättan i Sverige for å spille ScandIberico. Norge måtte se seg slått i første kamp mot Spania, men hadde mulighet til å revansjere seg mot Sverige 1 tirsdag kveld. Den muligheten grep de med begge hender.

Norge kom godt i gang, men det tok ikke lang tid før svenskene tok initiativet på hjemmebane. Sveriges målvakt plukket mange baller fra de norske jentene i åpningsminuttene. Svenskene var tøffe mot Norges mål, og etter fem spilte minutter var hjemmelaget foran på stillingen 5-3.

U-jentene skjerpet angrepsspillet sitt og kom til gode sjanser, men slet med å få tak på svenskene bakover. Mali Halldorsson var sentral i Norges angrepsspill, og var også trygg fra straffemerket i første omgang. Sveriges målvakt fortsatte storspillet mot Norge, og var en stor bidragsyter til at Sverige hang med. Ti minutter før pause var stillingen 10-9 til Norge.

Begge lag kjørte høyt tempo og straffet hverandre når motstanderen gjorde tekniske feil. Sverige lå et lite hakk foran før pause, men det var fortsatt jevnt mellom de to lagene. Svenskene gikk til pause med ledelse 13-12.

Norge startet tøft i forsvar etter pause, og overtok ledelsen to minutter inn i andre omgang. Norge hadde virkelig overtatt initiativet. Halldorsson fortsatte å storspille for U-jentene, som hadde gått opp i en 18-14 ledelse etter 40 minutter.

Norge fikk virkelig ting til å stemme. Norges målvakt Ella Briet Gunnarsdottir stod bra i Norges mål, og hadde kun sluppet inn 1 mål på 14 minutter i andre omgang. U-jentene hadde kontroll på svenskene, og ti minutter før slutt var de norske jentene i ledelsen 22-16.

Martine Ertvaag Brekke og Synne With ble godt satt opp, og var trygge fra sin høyre kantspiller-posisjon. Svenskene slet med å stoppe de norske jentene, og med en Gunnarsdottir i storform bak kunne U-jentene dra i fra mot slutten av omgangen. Norge dominerte den andre omgangen, og stakk av med en storseier 32-18

Norge møter Sverige 2 imorgen 02.11 klokken 10.00. Kampen kan du se her.