Portrett
Synne With

Ny seier over Sverige for U-jentene i ScandIberico

U-jentene avsluttet ScandIberico U16 kvinner med seier 31-22 over turneringens andre svenske lag.

Sverige blå hadde tapt sine to første kamper i turneringen og møtte et offensivt norsk 4-2-forsvar.

Etter tap for Spania og seier over Sverige gul, var det klart for den avsluttende kampen onsdag formiddag for de norske jentene.

Etter blant annet flere kontringer sørget Marie Kvia for at Norge ledet Norge 7-4 da svenskene tok time out etter ni minutters spill. Det var hennes andre scoring for dagen.

Svenskene stilte med to lag i ScandIberico-turneringen i Trollhättan, ettersom Portugal ikke var med.

De norske jentene lå stadig et par mål foran svenskene, men vertskapet fulgte like bak – helt til 10-9 halvveis i omgangen.

Derfra fikk Norge et større overtak, og ledet med fem mål (14-9) da det gjensto ti minutter til pause. Synne With var en av flere effektive målscorere for Norge. Hun hadde fire scoringer i den første omgangen.

Norges målvakt sto godt og hadde flere gode redninger, blant annet på sjumeterkast like før pause.

Avstanden holdt seg lenge mellom fire og seks mål i norsk favør i åpningsminuttene av 2. omgang, men så fikk de norske jentene større problemer med å finne veien gjennom det svenske forsvaret. Det blå svenske laget kom imidlertid aldri nærmere enn tre mål bak.

Lisa Lagset og Othilie Holte ordnet ny firemålsledelse for Norge de to gangene Sverige var tre mål bak. Da Marie Kvia kontret inn 24-19 drøyt halvveis i omgangen, og Martine Brekke fulgte opp til 25-19, var de rødkledde norske jentene tilbake i seks måls ledelse.

Norge var på det meste ni mål foran, men flere gode redninger av Sveriges målvakt nektet dem tosifret ledelse.