NOR-HUN EM
Silje Solberg-Østhassel stod en strålende kamp for Norge

Norge med ny storseier i EM!

En bunnsolid andreomgang sørget for norsk timålsseier mot Ungarn. Tirsdagens kamp endte 32-22.

Etter seier i de to første kampene, var Norge allerede sikret viderespill i EM før den siste kampen i innledende runde. Likevel var kampen mot Ungarn viktig for å få best mulig utgangspunkt i hovedrunden.

Med full støtte fra tribunen fikk Ungarn en kjempestart på tirsdagens kamp. Fire minutter etter dommerne blåste i gang kampen, satte bortelaget sin tredje ball mellom stengene. Norge hadde større problemer i sitt angrep og hadde ikke satt en eneste ball forbi den ungarske målvakten.

Det tok neste syv minutter før Vilde Ingstad sørget for Norges første scoring. Ungarn hadde jobbet godt i forsvar og presset de norske jentene til å gjøre feil i angrepet sitt. Det ene baklengsmålet stoppet ikke de ungarske jentene som tok tilbake tremålsledelsen like etterpå. Bortelaget beholdt tremålsledelsen i nesten fire minutter, før Norge startet opphentingen. Snaut tolv minutter ut i kampen, viste stillingstavla 3-6.

Saken fortsetter under bildet.

Vilde Ingstad

Vilde Mortensen Ingstad ble norsk toppscorer med sine åtte mål, og hun ble kåret til banens beste i hallen. Foto: Beate Oma Dahle/NTB.

De neste minuttene gjorde Norge tre mål på rad, og like før omgangen var halvspilt stod det uavgjort. Kampen fortsatte å svinge, da Ungarn tok tilbake initiativet den neste tiden. Tre minutter senere hadde bortelaget tatt tilbake ledelsen og var igjen tre mål foran de norske jentene. Stillingen var 6-9 etter 18 minutter spilt.

Etter tre raske reduseringer signert Sunniva Ness Andersen, Henny Reistad og Vilde Ingstad, var lagene like langt med ti minutter igjen av omgangen. De siste minuttene av omgangen var det Norge som traff best, og dermed sikret Håndballjentene seg en tomålsledelse til pause. Da lagene gikk i garderoben viste stillingstavla 14-12.

Åtte minutter ut i andre omgang hadde Norge doblet ledelsen sin, mye takket være en bunnsolid Silje Solberg-Østhassel i det norske målet. De norske jentene leverte varene også i fremoverspillet. Tolv minutter ut i omgangen sørget Vilde Ingstad for femmålsledelse da hun satte sin syvende scoring for kvelden. Den ungarske treneren valgte å legge time-outkortet da stillingstavla viste 20-15.

Håndballjentene fortsatte å levere i begge ender av banen, og da ti minutter gjenstod satte Stine Bredal Oftedal sin fjerde scoring, og Norge var åtte mål foran Ungarn. Stillingen var 25-17 og kampen så ut til å ende med en komfortabel norsk seier. Kristine Breistøl sørget for tosifret ledelse da hun satte Norges 30-ende mål med drøyt tre minutter igjen av kampen. Lagene scoret to mål hver de siste minuttene, og da dommerne blåste for aller siste gang viste stillingstavla 32-22.

Nora Mørk leverte nok en god kamp, og hadde dette å si til TV3 etter kampen.

- Det var veldig gøy å spille. Vi kom litt trådt ut, men våknet til etter hvert. Vi fikk bedre tak på dem i forsvar og Silje (Solberg-Østhassel) stengte buret bakover. Det løsnet etter hvert fremover og vi var mer effektive i angrepsspillet, sa hun.