Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Cheb LKR
Marit Røsberg Jacobsen under premieutdelingen etter Cheb-turneringen.
Foto: NHF

Rekruttjentene tapte Cheb-finalen

Tsjekkia vant sin egen turnering i Cheb, etter å ha vunnet 31-29 over Rekruttjentene i finalen torsdag kveld.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sluttresultatet kan tyde på en jevn og spennende kamp, men det var først mot slutten det ble antydning til spenning, etter at de norske jentene begynte å hente opp tsjekkernes store ledelse tidligere i kampen.

Dermed var det kun én nordmann som kunne juble da finalen var over, og det var tsjekkernes norske trener Bent Dahl.

Både Rekruttjentene (LKR) og det tsjekkiske landslaget, med Vipers-spiller Markéta Jerábková som spillefordeler, hadde vunnet sine to første kamper i turneringen. Dermed ble dette finalen.

Lagene fulgte hverandre det første drøye kvarteret, men det var Tsjekkia som scoret og Norge som utliknet.

Jerábková sendte tre baller fra motstatt banehalvdel i tomt norsk mål og hadde en rekke assist da Tsjekkia fikk grepet om kampen fra 13-13 etter drøyt 20 minutters spill.

June Krogh reddet riktignok en sjumeter da det sto likt, men de siste åtte minuttene inn til pause vant hjemmelaget 7-1.

– Det var denne perioden som ødela for oss. Vi var både uheldige og udyktige i den fasen, sier trener Michael O’Sullivan.

Marit Røsberg Jacobsen spilte godt og scoret fem mål i den første omgangen.

Etter pause økte den tsjekkiske ledelsen det første kvarteret, men så scoret Frida Hoel to på rad, fulgt av nok en Jacobsen-scoring – og da skilte det plutselig kun fire mål (28-24).

Fem minutter før slutt sørget Hoel for 29-27, men nærmere kom ikke de norske jentene. En tsjekkisk scoring og et norsk skudd utenfor ble fulgt av ny, tsjekkisk scoring tre minutter før slutt. Det ga hjemmelaget ny firemåls-føring.

Ytterligere to scoringer av Jacobsen hjalp ikke for de norske jentene, som til slutt måtte se seg slått med to mål etter et godt siste kvarter av kampen.

– Vi hadde sjansen til å ta dem igjen, det skal jentene ha. Det blir mye rullering i et rekruttlag, relasjonene er helt nye hele tiden. All ære til spillerne for at de tar den rollen de får, utdyper O’Sullivan.

Kjerstin Boge Solås
Kjerstin Boge Solås ble kåret til Norges beste spiller i kampen. Foto: NHF
2. plass Cheb-turneringen
Det ble 2. plass for Rekruttjentene i Cheb-turneringen. Foto NHF

FAKTA
Cheb-turneringen kvinner
Tsjekkia–Norge 31-29 (20-14)
Cheb, Tsjekkia
782 tilskuere
Norge: June Krogh, Rikke Øyerhamn 2, Maja Sæteren, Henrikke Kjølholdt, Kjerstin Solås 4, Susanne Amundsen, Celine Solstad, Olivia Nygård, Frida Hoel 5, Oda Mastad, Emma Holtet 2, Julie Hulleberg 1, Live Deila 5, Marit Røsberg Jacobsen 10, Julie Bøe Jacobsen.
Toppscorer Tsjekkia: Markéta Jerábková 9
Utvisninger: Tsjekkia 5x2 min., Norge 5x2 min.

Mer om Rekruttjentene (LKR)