Toppscorer for Vipers mot Györ 11.9.2021
Ragnhild Valle Dahl var sikker fra straffemerket og ble Vipers toppscorer

Vipers med knepent tap i toppkampen

Vipers ledet lenge, men klarte ikke å ta seieren mot Bietigheim i søndagens Mesterligaoppgjør som endte 32-30.

Søndag var det klart for toppoppgjør i gruppe A i årets utgave av Champions League. Vipers hadde vunnet alle sine kamper og lå på førsteplass i gruppen før søndagens oppgjør mot Bietigheim. Det tyske hjemmelaget var ubeseiret både i tysk liga og i Champions League før kampen, og lå på andreplass i gruppen, ett poeng bak Vipers.

Bietigheims målvakt startet kampen på best mulig vis med en strafferedning etter rundt et minutt spilt. Hjemmelaget klarte likevel ikke å utnytte sitt eget angrep og det var Vipers som åpnet scoringskontoen like før tre minutter hadde gått. Vipers stod godt bakover i banen og doblet ledelsen sin halvannet minutt senere. Det tok nesten seks minutter før hjemmelaget satte sin første ball mellom stengene og stillingen var 1-2.

Vipers var dyktige i begge ender av banen og allerede etter syv minutter hadde de rosakledde gått opp i en firemålsledelse. Stillingstavlen viste da 1-5. Med en målvakt som storspilte tok etter hvert Bietigheim over initiativet i kampen. Etter tolv minutter spilt satte hjemmelaget inn utligningsmålet og stillingen var 6-6. De blåkledde beholdt initiativet og fem minutter senere hadde de gått opp i en tomålsledelse, på stillingen 10-8.

Med snaut syv minutter igjen av omgangen utlignet Vipers og begge lag hadde satt tolv mål mellom stengene. Det var jevnt også de siste minuttene, men Vipers sikret seg en liten ledelse til pause da Valle Dahl satte ballen i krysset i sluttsekundene. Stillingen var 16-17 da lagene gikk i garderoben.

Katrine Lunde åpnet med redning i andreomgang og Vipers kunne øke ledelsen sin et drøyt minutt etter dommerne blåste i gang omgangen. Det var jevnt i åpningsminuttene, men Vipers holdt på ledelsen og etter fem minutter spilt viste stillingstavlen 18-19. Den neste tiden var det Vipers som imponerte mest. Like før ti minutter var spilt hadde de gått opp i en firemålsledelse, og Bietigheims trener la ned time-outkortet på stillingen 19-23.

Det var tydelig at det korte praten hjalp for hjemmelaget. Etter time-outen satte de tre baller i mål på rad og var kun ett mål bak laget fra Kristiansand. Stillingen var 22-23 tolv minutter ut i andreomgang. Vipers hevet spillet sitt og dro igjen ifra det tyske laget. Da omgangen var halvspilt viste stillingstavlen 24-27.

Bietigheim spilte rask håndball og reduserte to ganger det neste minuttet. Med drøyt tolv minutter igjen av kampen utlignet hjemmelaget og stillingen var 27-27. Hjemmelaget spilte godt i forsvar og Vipers hadde problemer med å komme til gode sjanser. Bietigheim gikk opp i ledelsen for første gang i andreomgang med åtte minutter igjen av kampen. Stillingen var da 28-27.

Med fem minutter igjen av kampen var det uavgjort og begge lag stod med 29 mål. Bietigheim var aggressive i forsvar og presset Vipersspillerne til feil. Hjemmelaget scoret to kjappe mål og var foran på stillingen 31-29 med fire minutter igjen av kampen.

Da Bietigheim igjen økte ledelsen med under tre minutter igjen, så det vanskelig ut for Vipers. Likevel åpnet det seg en mulighet for det norske laget da Bietigheim fikk to spillere utvist. Vipers reduserte en gang, men Bietigheim var flinke til å bruke tid i sitt angrep, og hindret de rosakledde i å ta igjen ledelsen. Kampen endte 32-20 og Bietigheim overtok dermed ledelsen i mesterligagruppen.