Lagbilde LM06 foran målet
Guttelandslaget (LM06) tapte knepent mot Polen på torsdag, men sikret seg uavgjort mot samme lag to dager etter.

Uavgjort i andre kamp mot Polen

Etter et imponerende skudd på direkte frikast, sikret guttelandslaget (LM06) seg uavgjort mot Polen.

Etter et knepent ettmåls-tap mot Polen torsdag, var guttelandslaget revansjesugne da de samme lagene møttes til ny kamp lørdag kveld. Kampen endte med ett imponerende uavgjortresultat, etter et skudd rundt den polske muren fra direkte frikast.

Det var jevnt i åpningsminuttene, men hjemmelaget var stadig et lite hakk foran. Den polske målvakten stod godt imot de norske skuddene, og hindret Norge å utligne flere ganger. Etter de ti første minuttene ledet Polen 5-3.

Norge lå stadig to og tre mål bak, men var en periode kun ett mål bak og hadde muligheten til å utligne. Norge klarte dog ikke helt å få ting til å stemme i forsvar mot kjappe polske angrepsspillere, og polakkene gikk igjen opp i en tremåls-ledelse.

Etter en ny periode med godt angrepsspill og en målvakt som reddet skudd klarte endelig Norge å utligne. Drøyt ti minutter før pause var stillingen 11-11.

Lagene fortsatte og følge hverandre tett, og to minutter før pause gikk Norge i ledelsen for første gang i kampen. Norge klarte ikke å holde på ledelsen inn mot pause, og lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 16-16.

Også i andre omgang var det jevnt de første minuttene. Lagene fulgte hverandre uhyre tett, og etter 40 spilte minutter var det fortsatt helt likt på stillingen 19-19.

Noen minutter senere hadde Norge gått opp i en tomåls-ledelse etter flott angrepsspill. Polen slett med å score mål, og hadde etter syv minutters måltørke muligheten til å åpne målkontoen igjen på straffe, men klarte ikke sette ballen forbi Norges målvakt. Med to mann utvist klarte ikke Norge å stå imot, og måtte se Polen score sitt første mål på åtte minutter og redusere til 20-21.

Norge slet i undertall, og minuttet etter var lagene igjen helt likt. Hjemmelaget overtok initiativet Norge hadde hatt de siste minuttene, og var plutselig kommet to mål foran.

Det svingte mye de siste minuttene, men Polen var hele tiden i ledelsen. Ett minutt før slutt reduserte Norge til 28-29, og hjemmelaget fikk en mann utvist. Drøye halvminuttet før slutt fikk Polen straffe og fikk muligheten til å sette spikeren i kista. Polen scoret på stratten, men sekunder før slutt tok trener Kristoffer Froestad time-out. Norge stormet opp i angrep etter time-outen og fikk direkte frikast i siste sekund. Gaston René Jean-Marie Denichou utlignet dermed til 30-30 for Norge etter et imponerende skudd fra nimeter.

Trener Kristoffer Froestad sa følgende på telefon fra Polen:

- Vi spiller en veldig tett kamp, som er litt hektisk. Vi har litt utfordringer med angrepsspillet de har forberedt mot oss men finner ut av det etterhvert. Fremover kommer vi oss til gode målsjanser.

Videre oppsummerte han kampen slik:

- Vi spiller relativt bra i første omgang og perioder av andre omgang, og føler vi har kontroll når vi ligger to mål foran. Videre blir det kaotisk med mange utvisninger og tekniske feil, og det blir kaos både på benken og på banen. Vi klarer å komme oss inn i kampen på slutten og får avsluttet greit. Guttene skal ha for å ha fightet. De har jobbet godt og er påskrudd, samt lojale med de målene vi setter oss før kamp.

Polen - Norge 30-30 (16-16)
Zakopane, Polen
Norges lag og målscorere:
Gaston René Jean-Marie Denichou 6, Vemund Norheim Ask 6, Torstein Årberg Garmann 4, Christian Seierstad 4, Mats Borge 3, Christopher Hartz Hagen 2, Jonas Ege 2, Vegard Aspen 2, Trym Rognved Skui 1, Ask Kristian Langerød-Nilsen, Linus Stubsrud Johannnessen, Abel Hanevik, Jørgen Horg, Sigurd Nordjordet Villadsen, Jørgen Dahl Lothe, Emil Rommetveit, Tobias Sihle Kabelana Odberg