Elverum-spillerne gir hverandre high five
Det ble en tøff kamp for Elverums-gutta da de møtte Barcelona i kveldens kamp. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.

Tangerte scoringsrekord mot Elverum

Elverum fikk virkelig kjenne på europeisk toppnivå da de tapte mot Barcelona 46-30.

Det har vært tøft for Elverum så langt i gruppespillet i Champions League. De har tapt samtlige kamper, og ligger foreløpig sist i gruppa. Dagens motstander var intet mindre enn spanske Barcelona, som på sin side leder gruppa. De er attpåtil regjerende Champions League-mestere, så i dag ventet en vanskelig oppgave for laget fra Østerdalen.

Barcelona rotet bort ballen i første angrep, men ryddet fort opp etter seg da Elverum kastet bort ballen i sitt angrep. Dermed var det Barcelona som satte kampens første mål i Håkons Hall. Det ble mange mål de første minuttene, og tross en litt seig start for hjemmelaget, hang de godt med. Etter fem minutter stod stillingen 5-3 i favør spanjolene.

Elverum fortsatte å spille godt i angrep, men slet fryktelig mye bakover. Barcelona var raske i beina, og det ble knapt brudd i angrepene deres. Etter ti minutter og 6-10 på stillingstavla tok Børge Lund timeout, og ønsket seg mer intensitet fra guttene. Det ble likevel litt slurv like etter timeouten, og da straffet Barcelona dem med to kjappe kontringer og mål.

Hjemmelaget ble litt mer tålmodig med ball fremover i banen, og fortsatte å komme til gode sjanser. Tobias Grøndahl gjorde en meget god profil som playmaker i omgangens førsteomgang, og var involvert i flere av Elverum sine scoringer. Ti minutter før omgangsslutt stod stillingen 11-15.

De neste minuttene var det litt for store avstander i Elverum sitt forsvar, spesielt i ankomstfasen. Barcelona løp fort og kom ellers kjapt til gode sjanser. De var i tillegg svært skuddsikre, og dermed ble det mange mål bakover. I de siste sekundene fikk Barcelona tildelt straffe, og dermed stod stillingen 15-23 til gjestene til pause.

Elverum scoret andreomgangens første mål, men Barcelona fortsatte der de slapp i førsteomgangen og kontret med scoring. I ankomstfasen til det spanske laget var det fortsatt for store avstander mellom Elverum-spillerne, og de slet med å lage brudd. Etter ti minutter stod stillingen 21-31.

Men så la Elverum inn et ekstra gir, og spilte jevnt med gjestene langt ut i omgangen. Forsvarsspillet ble bedre, og den neste femminuttersperioden vinner Elverum. Stillingen stod 25-34 halvveis i omgangen. Det gode spillet fortsatte, og det ble både flere brudd i forsvar og godt angrepsspill fremover. Da det stod syv minutter igjen, stod stillingen 28-38.

Mot slutten av omgangen ble det dog et par tekniske feil fremover for Elverum, og Barcelona viste ingen nåde. Det ble også et par to-minuttere på hjemmelaget, og mange mål bakover. I de siste sekundene satte Barcelona-keeper Perez de Vargas ballen i åpent mål, og scoret bortelagets 46. mål. Dermed tangerte Barcelona sin scoringsrekord, noe som også ble kampens siste mål. Stillingen endte til slutt 46-30.

Elverum sin neste kamp i Champions League er borte mot ungarske Pick Szeged. Kampen spilles onsdag 26. oktober kl. 18.45.