Storhamar-tap mot Györ i Champions League

Selv med en "sjokkerende positiv" første omgang, endte dagens CL-kamp med fjortenmålstap for Storhamar.

En smekkfull Boligpartner Arena tok imot storlaget Györ, med et knippe norske topprofiler, til Champions League gruppespillkamp søndag ettermiddag. For Györ er virkelig en toppklubb: Hele fem ganger har klubben vunnet Champions League, forrige gang for tre år siden. Fire ganger har de dessuten tapt finalen, senest forrige sesong mot Vipers.

Mens Györ stod med tre seire og ett tap før dagens oppgjør, stod Storhamar med to seire og to tap i sin første sesong i Champions League.

Selv om Stohamar spilte med en tidvis litt for stor respekt for kanskje spesielt Györs Stine Bredal Oftedal, ble det på alle måter en imponerende sterk førsteomgang, hvor hamarsingene var på høyde med ungarerne.

Til pause var Storhamar bare to bak, med stillingen 13-15.

Tidligere landslagstrenner Gunnar Pettersen oppsummerte førsteomgangen med to korte ord: "sjokkerende positivt".

I den andre omgangen var det de gamle som var eldst, eventuelt de beste som var best. Györ matet sakte, men sikkert, på ledelsen. Da 5/6 av kampen var spilt, var gjestene foran med ti.

De siste ti minuttene handlet det mest om å minimere tapet for Storhamar sin del, men når Sandra Toft bestemte seg for å spille på høyde med målvaktskollega Silje Solberg, som hadde stått eminent i Györs mål i den første omgangen, var det vanskelig for Storhamar å få ballen forbi kepper. Kampen endte med fjortenmålstap for Storhamar og sifrene 21-35.

Neste CL-kamp for Storhamar er søndag 23. oktober mot rumenske CS Rapid Bucuresti klokken 14.

Storhamar Håndball Elite - Györi Audi ETO KC 21-35(13-15)