Rekruttlandslaget i håndball.
Thomas Boilesen ble Norges toppscorer med seks mål.

Rekruttgutta kjempet seg til seier

Det var spenning til siste slutt da rekruttgutta møtte Sverige, men det endte med seier 37-36.

Denne uken er de norske rekruttgutta i Sverige, hvor de skal ha treninger og møte Sveriges ligalandslag i to kamper. Fredag kveld var det klart for den første.

Rekruttgutta åpnet med kampens første mål og holdt på ettmålsledelsen fra start. Etter seks minutter økte de til en tomålsledelse på stillingen 5-3. Sverige hentet inn ledelsen og utlignet til 5-5, men rekruttgutta ga seg ikke og kom igjen to mål foran bare minuttet senere.

De norske gutta slet i en undertallsperiode, hvor Sverige utlignet og for første gang kom opp i ledelsen på 9-8 og økte med ytterligere ett mål. Videre i omgangen lå Norge bak med ett eller to mål, og med ti minutter igjen av omgangen ledet Sverige 14-13.

Like før pause fikk en av de norske gutta direkte rødt kort, og det ble nok en undertallsperiode for rekruttene. I denne undertallsperioden forsvarte Norge seg godt og lot ikke de svenske gutta øke ledelsen. Det skilte ett mål i svensk favør da lagene gikk til pause med stillingen 18-17.

Ut fra pause kom Sverige fire mål foran og økte ledelsen til 21-7 i løpet av de første to minuttene i andreomgang. De norske gutta hentet inn to mål, men etter ti minutter spill lå Sverige igjen fire mål foran på stillingen 25-21.

Rekruttgutta satte en stopper der og forsvarte seg godt mot Sveriges angrep, samtidig som de satte sine sjanser i målet på andre siden. Norge hentet inn tre mål på rappen og kom ett mål bak.

Etter 18 minutter kom utligningen og Norge kunne for første gang i omgangen komme foran med ett mål. Det neste målet kom på kontra, og rekruttgutta gikk opp i ledelsen 29-28. Rekruttgutta økte til en tomålsledelse, men de gulkledde kom lika bak og utlignet igjen til 33-33 med bare fem minutter igjen av kampen.

Det ble utrolig jevnt mot slutten, hvor Norge lå foran, men det svenske laget utlignet med under ett minutt igjen. Kampens siste angrep var fra de norske gutta, som med bare sekunder igjen på klokka scoret og sikret seieren 37-36.

Etter kampen sa trener Geir Erlandsen dette til handball.no om kampen:

– I første omgang sliter vi i midtforsvaret og blir veldig flate, men i andre omgang blir det bedre. I andre omgang blir vi derimot for svake i duellspillet på toerplass, sier han og fortsetter:

– Men i angrepet spiller vi med fin variasjon. Flere får en god kamp og en god opplevelse hvor vi scorer mye mål og har en fin flyt. Det var også gøy å spille under disse rammene, hvor svenskene hadde samlet 900 tilskuere og det var god trøkk i hallen.

Han forteller også at rekruttgutta denne uken har jobbet mye med angrepsspillet og den nye terminologien som Jonas Wille har innført med håndballgutta.

– Det har fungert veldig bra og blitt godt mottatt av spillerne, sier Erlandsen.

Rekruttgutta møter Sveriges ligalandslag til returoppgjør lørdag 15. oktober klokken 16:00.