Sigvaldi Björn Gudjonsson jubler for Kolstad

Thrillertap etter straffedrama

Det ble en thriller av de sjeldne da Kolstad tapte på "sudden death" mot Bidasoa Irun tirsdag kveld.

Trondheim-baserte Kolstad Håndball tok imot spanske Bidasoa Irun i Kolstad Arena tirsdag kveld. Kampen var en returkamp i andre runde av kvalifiseringen til European League. På bortebane bare fem dager i forveien endte det med tremålstap for de norske guttene. Med andre ord: kun seier med fire mål eller mer ville holde til avansement.

Det var Kolstad som kom best i gang tirsdag, til trampeklapp fra tribunene. Torbjørn Bergerud hadde flere redninger de første 20 minuttene på tirsdag enn hva han hadde i hele den første kampen mellom de samme to. Men det var likevel faretruende jevnt. Matchen levde hele veien.

Da det bare var ett minutt igjen av den første omgangen stod det 12-12 på lystavla. Kolstad klarte å rote bort en matchball, og på motsatt side av banen maktet Bidasoa å få en straffe når det bare gjenstod to sekunder.

Bidasoas Inaki Echepare satte sitt femte for dagen, og var en viktig brikke for at det var gjestene som gikk til pause med ettmåls ledelse.

Det var en knallsterk åpning av Kolstad i den andre omgangen, som tvang gjestene til å bruke en time-out allerede før fire minutter var spilt. Stillingen var da 15-13 favør Kolstad.

En våken Adrian Aalberg satte Kolstads femte strake, og førte Kolstad opp i en firemåls-ledelse(!). Men lykken var kortvarig. Åtte minutter ut i den andre omgangen sprakk Bidosa bobla, og da måltørken var over satte de også tre på rappen.

Midtveis i den andre omgangen var stillingen 19-19, og Kolstad hadde kniven på strupen. Bidasoa derimot kunne trekke tempoet ned og spille med mindre risiko.

Kolstad kjempet til siste slutt. Med ett minutt igjen av kampen var Kolstad to foran. Hjemmepublikummet hadde for lengst reist seg. Da Sigvaldi  Gudjonsson satte 29-26 målet til Kolstad bare sekunder før spilleslutt var stemningen i hallen elektrisk. Det hele måtte avgjøres med straffekonkurranse.

Det ble en nervepirrende shootout. 1-1. 2-2. 3-3. 4-4. 5-5.
Da straffekonkurransen ikke førte noen vei, ble det "sudden death". Første straffemål vinner. Eller første straffebom taper, på en måte. Magnus Langeland, som ble kampens toppscorer, misset på Kolstads første forsøk. Da gjestene satte sin ball, var det hele avgjort:

Spanjolene er videre til gruppespillet i European League. Kolstad er ute.