Tina Abdulla tar straffe for Storhamar
Tina Abdulla scoret seks mål i kampen mot Rapid Bucuresti. Her fra en tidligere kamp.

Knepent tap i Champions League

Storhamar ledet i store deler av kampen og kjempet til siste slutt, men det endte med tap 25-27.

Søndag var det klart for Storhamars sjette kamp i Champions League, denne gangen mot rumenske CS Rapid Bucuresti. Rapid Bucuresti lå på en foreløpig tredjeplass før kampen og Storhamar på en foreløpig sjetteplass før kampen.

Rapid Bucuresti satte kampens første mål, men Storhamar kom like bak og Anniken Obaidli kontret inn utligningen. De to lagene spilte jevnt, men etter fem minutter kom Storhamar for første gang foran med 3-2.

Igjen utlignet de rumenske seriemesterne og de to lagene fulgte hverandre tett i de neste ti minuttene. Like før halvspilt omgang kom Storhamar foran med to mål på stillingen 8-6.

Hjemmelaget fikk det ikke helt til å sitte og Storhamar stod godt bak i forsvar, som resulterte i at de beholdt tomålsledelsen. Med rett over ti minutter igjen av omgangen økte Storhamar ledelsen til 10-7.

Med fem minutter igjen av omgangen hadde det rumenske laget spist opp ett mål av ledelsen til Storhamar, og det stod 11-13 da Storhamars trener, Finn Kenneth Gabrielsen, tok timeout. Ut fra timeouten kom de gulkledde igjen foran med tre mål.

Det var under to minutter igjen av omgangen da Storhamar fikk utvisning. Rapid brukte overtallsperioden godt og hentet inn to mål av ledelsen, samtidig fikk ikke Storhamar sine forsøk bak den rumenske målvakten. Storhamar rakk ikke å sette opp et siste angrep før pause, men de lå foran med ett mål. Det stod 14-15 da lagene gikk i garderoben.

Andre omgang startet med utligning fra Rapid, men Storhamar kom seg igjen foran med 16-15. Storhamar kjempet godt i forsvar og økte ledelsen til en tomålsledelse, men hjemmelaget ga seg ikke og kom seg ett mål bak.

Etter ti minutter kom igjen utligningen da Rapid satte et godt straffeskudd, som sendte dem til utligning på 18-18. Det satt ikke i det neste angrepet for Storhamar, og Rapid kunne med det komme seg foran. For første gang siden 2-1 kom Rapid foran med 19-18 over Storhamar.

Det norske laget skulle ikke ligge bak, for bare minuttet etter kontrer Tina Abdula inn ledelse til Storhamar på 20-19 med en halv omgang igjen av kampen. Storhamar snappet den neste ballen og forsøkte seg på kontring, men det resulterte i gult straffekast og utvisning på Rapid. Straffen satt, og Storhamar lå igjen foran med to på 21-19.

Storhamar spilte aggressivt i forsvar, men Rapid ga seg ikke og kjempet seg til utligning med ti minutter igjen. Med åtte minutter igjen kom hjemmelaget seg igjen foran på 23-22 men da tok Gabrielsen en ny timeout. Det svingte mye de neste minuttene for begge lag, men Rapid Bucuresti snappet pallen fra Storhamar og kom seg foran med to mål.

Det ble utrolig spennende de siste minuttene, men Rapid Bucuresti beholdt tomålsledelsen helt til slutt. En god kjempet kamp av Storhamar, men som glapp helt på slutten. Det endte med tap for Storhamar 25-27 for Rapid Bucuresti.

Nå blir det en pause i Champions League-spillet for damene, da mesterskapet for kvinnene snart starter. Storhamars neste kamp i Champions League mot WHC Buducnost, som spilles 3. desember klokken 18:00.