Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Even Haugli
Even Haugli ble norsk toppscorer i kveldens kamp.
Foto: Svein André Svendsen

Tremålstap for juniorgutta

Det norske juniorlandslaget tapte med tre fattige mål mot Frankrike fredag kveld.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske juniorgutta, LM02, spiller i disse dager en turnering i Ungarn. Etter tre treningsøkter sammen med det nye trenerteamet Dag Vidar Jonassen og Zarko Pejovicv var første motstander i kampsituasjon Frankrike fredag kveld.

- Spillerne responderte svært godt og våget å øve selv om de ikke er helt trygge på oppgavene. Det er naturlig at vi ikke mestrer dette i kampsituasjonen enda, men når vi har fått noen økter til så kommer vi til å være knallgode på dette i januar, kommenterte Jonassen etter spilleslutt fredag.

For fredagens kamp var en viktig referansesjekk på nivået for laget. Juniorgutta skal spille VM-kvalik i januar neste år, og trenger internasjonal motstand i toppklasse. Frankrike var med andre ord en perfekt motstander.

Kveldens kamp var jevn fra start til slutt, bare med en liten norsk dupp midtveis i den første omgangen. I den perioden kom Frankrike fire foran, en ledelse Norge strevde med å vinne tilbake. Til pause var Frankrike foran 17-13.

Også den andre omgangen var jevn, men de norske spillerne viste at potensialet i hver enkelt og laget er stort. Den andre omgangen endte 15-14 favør Norge, som totalt sett altså tapte med tre mål og stillingen 31-28.

- Vi må jobbe videre med det kollektive, taktiske samspillet. Den taktiske grunnmuren er snart på plass, kommenterte Jonassen.

- Nå skal vi jobbe med å evaluere oss selv og justere det viktigste så godt vi kan, før ny kamp allerede i morgen. 

Norge møter Ungarn i morgen, lørdag, klokken 15.

Kampfakta
Frankrike - Norge LM02 31-28 (17-13)
Szentgotthárd, Ungarn

Utvisninger
Frankrike 3x2 minutter, Norge 2x2 minutter

Toppscorer Frankrike
Mattéo Fadhuile-Crepy med 7 mål

Norge LM02
Even Haugli, Haslum IL 5; Benjamin Berg, Elverum Håndball 4; Sondre Mikal Solheim, Bækkelaget Håndball Elite 3; Ebbe Stankiewicz, Ystad IF 3; Tord Lea Knutsen,Sandnes HK 3; Lars Eirik Larsen, Nærbø IL 2; Aleksander Høiness, Haslum HK 2; Erlend Johnsen, Sandefjord Håndball 2; Henrik Rifseim-Sjøstrøm, Bækkelagets SK 1; Torger Edland, Nærbø IL 1; Fredrik Tobiassen Syversen, Bækkelagets SK 1; Magnus Stølefjell, Kolstad Håndball 1; Linus Högdahl, Charlottenlund SK; Henrik Ibsen, Charlottenlund SK; Jakob Falk Lorentzen, Øyestad IF Håndball og Sivert Jonson Tryggestad, Follo HK.

Les mer om LM02 (Juniorgutta)