Celine Solstad jubler etter scoring for Fana
Celine Solstad satte hele åtte baller i mål i søndagens kamp.

Fana videre til tross for tap

SPONO ble for sterke søndag kveld, men med tolvmålsseier sammenlagt, sikret Fana avansement i E-cup.

Fana har denne helgen spilt kvalifisering til E-cup. Det var sveitsiske SPONO Eagles som stod på motsatt banehalvdel i helgens to kvalifiseringskamper, der sammenlagtvinneren avanserte til tredje og siste kvalifiseringsrunde. Lørdagens kamp endte med storseier til Fana som dermed hadde et strålende utgangspunkt før søndagens oppgjør. SPONO Eagles måtte vinne med over 15 mål for å slå ut Bergenslaget fra turneringen.

Det var SPONO Eagles som åpnet scoringskontoen i søndagens kamp. Fana svarte med scoring i sitt første angrep og det stod 1-1 etter litt over minuttet var gått. Det var jevnt i åpningsminuttene, og begge lag hadde satt tre baller mellom stengene før det hadde gått syv minutter. Det stemte ikke like bra for Fana som dagen før, og SPONO hadde gått opp i en tremålsledelse elleve minutter ut i kampen. Stillingen var da 4-7.

SPONO hadde ikke gitt opp alt håp om avansement og fortsatte å presse Sola. Da omgangen var halvspilt hadde det sveitsiske laget opparbeidet seg en femmålsledelse og stillingstavla viste 5-10. Sammenlagt hadde Fana likevel en timålsledelse med en og en halv omgang igjen.

Fana skrudde opp intensiteten i forsvar og tempoet fremover i banen de neste minuttene. Tre minutter senere hadde de redusert tre ganger og var dermed kun to mål bak SPONO, som ikke hadde satt noen baller i mål den samme perioden.

Med fire minutter igjen av kampen utlignet Fana, og stillingen var 15-15. Drøyt minuttet senere gikk hjemmelaget opp i ledelsen for første gang i kampen, men maktet ikke å dra fra det sveitsiske laget de siste minuttene. Etter en målrik omgang, gikk lagene i garderoben på stillingen 18-18. Til tross for at Fana leverte en vesentlig svakere førsteomgang enn dagen før, hadde de god kontroll over sammenlagtseieren da en omgang gjenstod.

Starten av den andre omgangen var langt fra like målrik som den første. Det tok over syv minutter før SPONO satte sitt første mål i andreomgang. Fana hadde heller ikke vært særlig effektive i åpningsminuttene og hadde satt to baller i mål på samme tidspunkt. Det stod 20-19 åtte minutter ut i andreomgang.

Målvaktene gjorde jobben sin godt mellom stengene, og både Fana og SPONO hadde problemer med å sette ballen i mål. Da omgangen var halvspilt var stillingen uavgjort, begge lag stod med 22 mål.

Med fem minutter igjen av kampen gikk SPONO opp i en tomålsledelse, på stillingen 26-28. To minutter senere økte SPONO ledelsen, og det sveitsiske laget så ut til å ha kontroll på seieren i kampen. Fana klarte ikke å redusere SPONOs ledelse før dommerne blåste av kampen, som endte 28-31. Det var likevel aldri noen tvil om hvem som skulle stikke av med sammenlagtseieren. Fana kunne juble for avansement etter å ha vunnet 64 – 52 over to kvalifiseringskamper.