Tobias Grøndahl styrer spillet til Elverum
Tobias Grøndahl og resten av Elverum møtte hard motstand i den første kampen i mesterligaen.

Tap i Champions League-åpningen for Elverum

Det ble en tøff åpning av mesterligaen for Elverum, som endte med tap 26-36 mot storlaget TWH Kiel.

Onsdag kveld var det klart for Elverums første kamp i Champions League. Deres første motstander for sesongen var THW Kiel på deres hjemmebane i Tyskland.

Elverum fikk en god start på kampen og lagene spilte jevnt i kampens første minutter. Etter fem minutter stod det 3-3, men så gikk Kiel igjen opp i ledelsen. De dro fra med to mål, men Elverum fikk hentet inn ett.

Like etter ti minutter spill hentet Elverum inn ledelsen, og det stod 6-6 i Tyskland. Emil Kheri Imsgard fikk en solid start i mål, som ga Elverum muligheten til å spille for ledelse. Den muligheten benyttet de og kom foran Kiel med ikke bare ett, men to mål og det stod 6-8 like før halvspilt omgang.

Det tyske storlaget kom seg foran igjen med 10-9 med rett over ti minutter igjen, men Elverum kjempet godt og kom igjen til en utligning på stillingen 11-11. Etter utligningen fikk det norske laget en utvisning, og Kiel kom igjen foran med to mål i undertallsperioden.

Emil Imsgaard jubler i målet til Elverum
Emil Kheri Imsgard var med på å holde det jevnt i første omgang. Foto: Veronika S. Larsen.

I førsteomgangens siste minutter beholdt hjemmelaget ledelsen, før de økte ledelsen til tre mål. Like før pause økte de til en firemålsledelse over Elverum på straffekast, og det stod 17-13 da lagene gikk til pause.

Kiel kom sterkt ut fra pause og økte ledelsen sin ytterligere, samtidig som Elverum slet med å få mulighetene forbi Kiels målvakt, Niklas Landin. Seks minutter ut i omgangen hadde Kiel økt til en syvmålsledelse på stillingen 22-15. Da Elverum kom åtte bak tok Børge Lund en timeout.

Rett fra timeout reduserte Elverum til 16-23, men Kiel beholdt syvmålsledelsen utover i omgangen. Like før halvspilt omgang reduserte det norske laget ledelsen til seks mål og 19-25. Simon Mezera kom inn i målet for Elverum og fikk en god start, men det var en hard oppgave å stoppe det tyske laget i forsvar.

Med ti minutter igjen av kamp økte Kiel til en nimålsledelse over Elevrum. Det norske laget reduserte til åtte på stillingen 21-29 og spilte jevnt mot Kiel de siste ti minuttene, men rommet opp til Kiel ble for vanskelig å hente inn.

To minutter før omgangsslutt kom Kiel ti mål foran, og ti mål var også det som skilte lagene da kampen ble blåst av. Det endte med tap 26-36 for Elverum i deres Champions League-åpning.

Elverum møter Aalborg i sin andre kamp i mesterligaen, som spilles onsdag 21. september klokken 18:45.