Jamina Roberts for Vipers 2022/23.
Jamina Roberts scoret 4 da Vipers vant.

Ny, sterk Vipers-seier i Champions League

Vipers leverte en bunnsolid borteprestasjon da de slo Krim med seks mål i EHF Champions League.

Dermed står de regjerende mesterne med fire av fire poeng etter to spilte kamper i gruppespillet. Krim Mercator har på sin side null av fire – det har ikke den slovenske klubben opplevd tidligere i klubbhistorien.

I starten var det jevnt. I det 13. spilleminutt sto det 7-5 til vertene fra Ljubljana. Da var det som om Vipers våknet i både forsvar og angrep, i tillegg til at Katrine Lunde igjen beviste sin klasse mellom stengene. På de sju etterfølgende minuttene scoret Vipers fem mål uten å slippe inn ett eneste.

Dermed firemålsledelse, og selv om Krim hentet seg noe inn slik at det sto 11-13 på tavla til pause, så var grunnlaget for en solid borteseier lagt.

Den ble til slutt seks mål stor (27-21) etter en helproff andreomgang av det norske mesterlaget. Dagens mestscorende for Vipers ble Marketa Jerabkova med åtte mål, mens Katrine Lundes redningsprosent i den offisielle statistikken endte på solide 39.