Maja Jakobsen
Maja Jakobsen ble Storhamars toppscorer med ni mål. Her fra en tidligere kamp.

Kjempet seg til seier i Champions League

Det ble en slitekamp for Storhamar mot Kastamonu, men det endte med seier 31-29 for de gulkledde.

I Storhamars fjerde kamp i Champions League var det tyrkiske Kastamonu som ventet i Boligpartner Arena.

Det tyrkiske laget åpnet med kampens første scoring, og det tok tre minutter før Storhamar utlignet til 1-1. Kastamonu kom igjen foran med ett mål, men Storhamar utlignet og fortsatte med det frem til lagene hadde spilt åtte minutter. Da kom Storhamar for første gang i kampen i ledelsen med 4-3.

Hjemmelaget økte ledelsen til en tomålsledelse, men Kastamonu lå like bak og reduserte rommet til ett mål. Like etter halvspilt omgang lå Storhamar foran med 8-7, men Kastamonu tok igjen ledelsen. I neste angrep snappet bortelaget ballen og kontret seg til ledelse 9-8.

Kastamonu økte ledelsen til ti mål med 11-9, og da tok Storhamar timeout. Ut fra timeouten reduserte Storhamar ledelsen med ett mål, som ble deres første mål på nesten seks minutter. Bortelaget stoppet flere av Storhamars sjanser på mål, og økte igjen ledelsen til to mål. Like før pause reduserte Storhamar rommet til ett mål, som ble stående til første omgang ble blåst av. Det stod 12-13 da lagene gikk til pause.

I andre omgang kom Storhamar bakpå, mens Kastamonu økte ledelsen. Etter syv minutter lå hjemmelaget bak med tre, og bare minutter senere økte Kastamonu ledelsen til 20-16. Fire mål, men ikke mer sa Storhamar, som da startet opphentingen for fullt.

De gulkledde kjempet for hvert mål og spiste opp ledelsen til besøket. Like etter halvspilt omgang kom Storhamar seg til utligning på 22-22. Lagene fulgte hverandre tett, men Kastamonu ga ikke fra seg ledelsen. Med syv minutter igjen av kampen kom det tyrkiske laget igjen foran med to mål på stillingen 28-26.

Det tok bare ett minutt for Storhamar å hente inn ledelsen og utligne til 28-28. Kastamonu kastet bort ballen i det neste angrepet og hjemmelaget fikk muligheten til å komme i ledelsen. Den muligheten tok de og kom i ledelsen med tre minutter igjen.

Det ble jevnt til siste slutt, men i siste minutt kom Storhamar foran med ett mål. I det neste angrepet ble Kastamonu dømt for skritt, og hjemmelaget kunne komme to mål foran. Anniken Obaildi skaffer Storhamar straffekast, og Maja Jakobsen var sikker fra syv meter. Storhamar slet og kjempet, men det endte med deres andre seier i mesterligaen. Til slutt vant hjemmelaget 31-29 i Boligpartner Arena.

Storhamar møter storklubben Györ i sitt neste oppgjør i Champions League gruppespillet. Den spilles også i på hjemmebane, søndag 16. oktober klokken 16:00.