LM04 Line up under EM
U-gutta endte til slutt opp på en 7. plass i årets europamesterskap.

Seier i siste EM-kamp for U-gutta

Det ble en meget jevn kamp mot Portugal, men U-gutta dro fra de siste minuttene og vant 30-35.

Et mesterskap med mange jevner kamper nærmer seg nå slutten for U-gutta (LM04). Sett under ett, har guttene prestert godt. Innledningsvis vant U-gutta alle de tre kampene mot Slovenia, Danmark og Serbia. I hovedrunden ble det tøffere for de norske guttene. De spilte tre kamper som lenge var jevne, men måtte til slutt se seg slått mot både Spania, Sverige og Kroatia.

I dag var det duket for U-gutta sin siste EM-kamp. Det stod om 7./8. plass i mesterskapet, og det var Portugal som stod på motsatt banehalvdel. Det er de norske U-gutta som åpnet best, og det tok ikke lang tid før stillingen stod 3-0. men portugiserne skjerpet seg fort, og spilte seg opp. Etter fem minutter stod stillingen 5-5.

De neste minuttene var det Portugal som fikk et lite overtak, og de gikk opp til en tomålsledelse med stillingen 7-5. U-gutta lot seg ikke falle ned av den grunn, og de spilte godt den neste perioden. Ti minutter før omgangsslutt var stillingen 10-10. Det er høyt tempo på banen, og det ble mange mål på få minutter. Alt gikk inn, og det stod 13-13 tre minutter senere. En periode med bedre forsvarsspill fulgte for begge lagene, men det var ingen som klarte å dra fra det andre laget. Til pause stod stillingen 15-15.

Patrick Helland Anderson spiller for LM04 i EM 2022

Patrick Helland Anderson spilte en meget god kamp, og ble til slutt kampens toppscorer med åtte mål.

Det var de norske guttene som scoret omgangens første mål, men portugiserne fulgte opp med scoring i neste angrep. U-gutta kommer til mange gode sjanser fremover, men den portugisiske målvakten stod godt og plukket samtlige baller. Omgangens andre norske mål kom fem minutter ut i omgangen, og Lars Eirik Larsen reduserte til 17-17.

Det var høy fart fremover, og de norske gutta viste at de hadde mer krutt i beina. U-gutta fikk flere mål i ankomst og på kontring, men klarte likevel ikke å riste fra seg portugiserne. Halvveis i omgangen stod stillingen 24-24. U-gutta fikk så et lite overtak, og de hadde flere muligheter til å gå opp til en tomålsledelse. Men den portugisiske målvakten stod godt bak, og bidro til at de norske gutta ikke dro ifra.

Ti minutter før slutt stod stillingen 28-27 i favør Norge. Patrick Helland Anderson var i godt driv, og scoret tre mål for U-gutta på rappen. Seks minutter før slutt hadde de fremdeles en ettmålsledelse, og stoppet det portugisiske angrepet. De rotet bort sjansen til å gå opp i tomålsledelse, men heldigvis bommet også Portugal. I det neste angrepet scoret Lars Thomas Line et fint mål fra kanten, og endelig fikk U-gutta den fortjente tomålsledelsen. Portugal rotet bort ballen i neste angrep, og Anderson scoret på åpent mål. Dermed var det, for første gang siden begynnelsen av kampen, tre mål mellom lagene. U-gutta lå foran 32-29 drøye tre minutter før kampslutt.

Herfra var det ikke mye for portugiserne å gjøre, for U-gutta slapp dem ikke inn i kampen igjen. De stod på til siste slutt, og dro sakte, men sikkert ifra. De norske gutta vant til slutt 35-30. Dermed kan U-gutta klappe seg selv på skuldrene for en sterk avslutning på europamesterskapet. Vi gratulerer med 7. plass!