Pijus Petrauskas scoret beachguttas aller første internasjonale poeng.

Tap og seier på EMs første dag

Beachgutta (LMB06) fikk en tøff start mot forhåndsfavoritt Ungarn, men beseiret Polen torsdag.

Denne sommeren deltar for første gang et norsk guttelandslag i beachhåndball i EM.

De unge guttas første motstander, var forhåndsfavoritt Ungarn. Ungarn har lange tradisjoner for beachhåndball, og selv om også dette laget er ferskt, ble det som forventet tøff motstand.

Riktignok var det Norge som scoret kampens første poeng, og Norge ledet 4-0 før Ungarn satte sin første 2-poenger. Derfra gikk de videre opp i ledelsen til 8-4, før første periode ble avblåst med sifrene 18-12 i Ungarns favør.

I andre periode hang Norge godt med de første fem minuttene, men Ungarn spilte solid i alle ledd, og vant til slutt andre periode 26-24.

Beach-EM - Gutter - gruppe C
Ungarn - Norge 2-0 (18-12, 26-24)
Praha, Tsjekkia
500 tilskuere
Norges toppscorere: Pijus Petrauskas - 16.
Ungarns toppscorer: Bence Balint - 10.

I torsdagens andre kamp, var Polen Norges motstandere.
Der ble det en mye jevnere kamp totalt sett, og Norge vant første periode med bare ett poeng.

Andre periode ble også svært spennende, men mye mer poengfattig enn første periode. I siste sekund, etter en time out, scoret Norges Pijus Petrauskas, og sendte Norge i ledelsen 13-12.

Dermed kunne beachgutta juble for sin første EM-seier, etter å ha beseiret Polen 2-0!

Norge - Polen 2-0 (23-22, 13-12)
Norges toppscorere: Amandus Austad Adams - 10.
Polens toppscorer: Igor Szawracki - 16.

Beachgutta spiller sin neste kamp fredag 8. juli klokka 1030, mot Sverige, før det er klart for hovedrunde lørdag.