Aksel Hald
Aksel Hald spilte en god kamp for Norge. Han ble norsk toppscorer og kåret til banens beste for Norge.

Norsk tap for Slovenia i junior-EM

Selv om unge Norge scoret hele 34 mål i kampen onsdag, slapp de inn desto flere.

Norges juniorgutter har hatt et tøft europamesterskap i Portugal. Det endte med tre tap i gruppespillet, og ingen plass i hovedrunden. Første plasseringskamp mot Færøyene endte også med tap. Etter dagens tap mot Slovenia gjenstår to kamper i mesterskapet. Norge skal nå spille om 13.-16. plass.

Slovenia, med dagsfersk seier mot Polen i bagasjen, hadde kanskje bedre selvtillit og dermed et bedre utgangspunkt enn de norske gutta før onsdagens kamp. Selv om sifrene sier en jevn start og at Norge hang bra med en stund, var realiteten at Slovenia var et bedre lag med bredere spillerstall.

Men lyspunkt var det. Tidvis var både bakspillsamarbeidet og forsvarsspillet godt. Midtveis i den første omgangen satte Hermann Langeland-Knudsen det optimistiske à jour-målet, og begge lag hadde 9-9. Men lykken var kortvarig. Bare minuttet etterpå var Slovenia foran med to.

Den første omgangen ble preget av mange tekniske feil for Norge, som lå fem mål bak til pause.

Den andre omgangen startet med mere krutt. Etter ti minutter spill var det Norge som ledet omgangen, og Slovenia var tvunget til å ta time-out. Norge klarte å henge bedre med på det høye tempoet i matchen. Stod sammen bakover. Tok fornuftige avgjørelser fremover. Brøt ballbanen. Likevel var Slovenias ledelse for stor til at de norske gutta fikk kjempet seg helt tilbake.

Slovenia vant til slutt 42-34.

Torsdag er hviledag for juniorgutta. Neste kamp for Norge LM02 blir fredag.