Landskamp mot Færøyene
Emil Havsgård og resten av U-gutta storspilte mot Nederland. Havsgård selv scoret tre mål i kampen.

Klar seier til U-gutta mot Nederland

LM04 (u-gutta) briljerte i siste kampen i Nations Cup og vant 40-22 mot Nederland.

U-gutta spilte denne uken turnering i Tyskland, hvor de har møtt Island, Tyskland og Nederland. Torsdag vant de sterkt mot Island, og lørdag måtte de se seg slått av arrangørene Tyskland. I den siste kampen var det Nederland som ventet.

Norge satte kampens første tre mål og ledet fra start, men det tok ikke lang tid før Nederland reduserte til 2-3. U-gutta derimot hadde ingen planer om å slippe de nederlandske gutta nærmere, for bare minutter senere hadde de økt ledelsen til 6-2.

U-gutta forsatte å økte ledelsen, og etter ti minutter spill ledet de 8-2. De norske gutta tettet godt i forsvar og Jonas Fyllingen stoppet flere av Nederlands sjanser i mål. Med rett over ti minutter igjen av omgangen hadde U-gutta økt til en timålsledelse på stillingen 15-5.

Mot pausen kom Nederland nærmere, og reduserte ledelsen til seks mål og stillingen 10-16 med tre minutter igjen av om gangen. Med seks mål mellom seg er også slik omgangen avsluttes, med stillingen 17-11.

Andreomgangen startet bra for de norske gutta, som igjen økte ledelsen til ti mål før det hadde gått fem minutter. Like etter økte de ledelsen til tolv mål, men Nederland reduserte ledelsen igjen til ti mål.

Etter halvspilt omgang hadde de norske guttene igjen kommet seg foran med tolv mål, men denne gangen økte de. U-gutta kom 13, 14, 15 og deretter 16 mål foran de nederlandske gutta. Med ti minutter igjen av omgangen ledet u-gutta 33-17.

U-gutta fortsatte å økte ledelsen i de siste minuttene. Med bare få minutter igjen ledet de norske gutta med 18 mål, og det er også slik kampen endte i Lübeck. Norge vant den siste kampen i Nations Cup 40-22 over Nederland.

LK04 sin trener, Johnny Jensen, sa dette etter kampen:

– Vi gjør en veldig god kamp, spesielt i forsvar, og fremover går alt på skinner. Jonas Fyllingen, målvakt, gjør en kjempekamp med 22 redninger, sier han til handball.no.

Senere i juli skal U-gutta møte Porturgal, Sverige og Spania i ScandIberico, som spilles fra 27.-29.juli i Norstrand Arena. Det blir dere siste forberedelser før EM i Montenegro starter i august.