LK06 jubler etter seier over Polen i European Open 2022

Jentelandslaget skal spille bronsefinale

Med torsdagens seier 19-18 over Tsjekkia er Jentelandslaget (LK06) klare for bronsefinale i European Open.

Det yngste landslaget på jentesiden har levert en imponerende debutturnering i Sverige. Dagens kamp mot Tsjekkia var en ren duell om andreplassen i Norges hovedrundegruppe, som igjen innebar retten til å få spille bronsefinale mot andreplassen i den andre hovedrundegruppen.

Lagene fulgte hverandre tett i starten av oppgjøret. Da uret passerte ti minutter fikk Tsjekkia syvmeter, med muligheten til å øke til 6-4 og matchens første tomålsledelse. Den grep de, hvorpå den norske trenerbenken spilte ut sitt ene timeoutkort.

I minuttene som fulgte kom en periode med godt norsk forsvarsspill, og det skulle ta sju minutter før Tsjekkia igjen scoret. Men det var likevel østeuropeerne som totalt sett kom best ut av den første omgangen, og dermed kunne ta med seg 12-10-ledelse i garderoben til pause, etter å ha vært oppe i tre måls føring på et tidspunkt.

Det utgangspunktet skremte ikke de norske jentene, som åpnet andreomgangen sterkt. Allerede etter tre minutter av denne var stillingen 13-13, og da uret viste 30 minutter – altså fem minutter ut i sisteomgangen – var ledelsen norsk, og attpåtil med to mål (15-13).

En nøkkelsituasjon kom da sju minutter gjensto av kampen, hvor Tsjekkia brøt helt gjennom og kom alene med Norges gode målvakt Ella Briet Gunnarsdottir, men avslutningen traff innsiden av stolpen. I stedet for det som kunne blitt ett måls forskjell økte Norge i det neste angrepet til 19-16. Litt spenning ble det likevel, siden Tsjekkia spiste seg inn til 19-18, men der var det stopp.

Dermed er Jentelandslaget klare for bronsefinale i sin første European Open.

- Det ble en tøff start hvor vi slet litt med å løse deres angrepsspill, og det tok litt tid før vi kom opp i energi. I pausen ble vi enige om konkrete arbeidsoppgaver, og å jobbe med å komme opp på nivået vi har vist tidligere, sier trener Ane Mällberg.

- Ella kom godt inn i kampen i 2. omgang og hadde noen viktige redninger som ga masse energi til resten. Det gir god læring å spille en jevn kamp, og vi er glade for at vi fikk erfaringen - og i tillegg lyktes, sier Mällberg videre.

Bronsefinalen spilles fredag kl. 18.00, mot laget som ender som nummer to i hovedrundegruppe 1 – det vil si enten Romania, Frankrike eller Nederland.

Uansett motstander sendes kampen på EHF TV.