Kristoffer Henriksen
Kristoffer Henriksen var sentral i Norges første kamper i VM.

Solid VM-start for Beachgutta

Etter 2-0 seier mot Egypt var det Iran som stod for tur. Det ble en jevn kamp hvor Norge til slutt vant 2-1.

Det var jevnt de første minuttene av Norges andre kamp i VM, men Iran var stadig et hakk foran. Begge lag scoret på alle sine sjanser etter 3 minutter, men etter en feil fra Iran gikk Norge opp i ledelsen for første gang på stillingen 12-10. De neste minuttene var det Norge som hadde initiativet i kampen. Etter seks spilte minutter hadde Norge gått ytterligere opp i ledelsen på stillingen 20-11, og Iran så seg nødt til å ta en time-out. Det var Chris André Inglingstad som styrte angrepsspillet, og serverte både gode assister og scoret mål selv. Etter en knotete start tok Norge styringen i kampen og gikk til pause med en 30-23 ledelse.

Også i andre omgang var det jevnt de første minuttene. Etter halvspilt andre omgang var det Iran som var i ledelsen på stillingen 10-8. Også mot slutten av omgangen var det ekstremt jevnt. Spesialist Espen Røhmer skaffet viktige poeng for de norske gutta i sluttminuttene. 13 sekunder før slutt var det helt likt på stillingen 20-20, og Iran tok enda en time-out. Målvakt Simen Johansen vartet opp med en viktig redning rett før slutt, og da var det Norge som tok time-out. Det ble for liten tid for det Norske laget til å gå opp i ledelsen, og det var dermed duket for første målet vinner for å avgjøre vinneren av andre sett. Iran satte første ball i mål, og vant settet 21-20. Kampen skulle dermed avgjøres på shoot-out.

Chris Inglingstad

Chris André Inglingstad var sentral i Norges første VM-kamper. Foto: Axel Heimken Kolektiff

Iran startet med å score på sin første sjanse, før Simen Johansen både satt ballen i mål og rett etterpå hindret et skudd fra Iran. Også Kristoffer Henriksen var sikker og satt ballen i mål, og Norge var dermed i ledelsen 4-2. Før Norges siste skudd var det likt på 8-8, og Norge trengte da bare ett poeng for å vinne. Magnus Magnrud satte ballen sikkert i mål, og Norge vant dermed kampen 2-1.

Tidligere i dag spilte Beachgutta sin første VM-kamp mot Egypt. Kampen endte med en 2-0 seier til Norge, etter at Norge vant begge sett 28-20. Beachgutta er dermed ubeseiret etter første dag i solfylte Hellas.

Neste kamp for Norge er onsdag 22.06 klokken 14:00. Kampen kan ses på Viaplay.

Iran – Norge 2-1