Juniorjentene LK02 line up i åpningskampen i VM i Slovenia
De norske Juniorjentene hadde god kontroll gjennom hele kampen, og nå venter Frankrike i siste gruppespillkamp.

Nok en seier for Juniorjentene

Junior-VM er godt i gang, og de norske jentene fortsetter å imponere. I dag vant de 32-24 mot Brasil.

Etter en sterk seier i åpningskampen, stod Brasil for tur i VM i Slovenia for Juniorjentene (LK02). De første par angrepene var preget av flere tekniske feil av begge lag. Brasil scorte kampens første mål, og det kom etter to og et halvt minutt spilt. Like etter fant Maja Furu Sæteren linjespiller Kaja Røhne som satte inn 1-1.

Brasil var ikke så organiserte da de løp hjem, og det utnyttet Juniorjentene. En kontring og godt ankomstspill sendte Norge i ledelsen 4-2 etter seks minutter spilt. De norske jentene beholdt både en to- og tremålsledelse til det 13. minuttet.

Juniorjentene stod meget godt i forsvar, noe som ga kontringsmuligheter. Susanne Liberg Amundsen satte ballen i mål, og økte til firemålsledelse og det stod 10-6 på stillingstavla. Det var et sultent norsk lag, og de fortsatte å øke ledelsen. Halvspilt i omgangen stod det 13-7.

Inne i en litt svakere periode. Basilianerne er også sultne, og reduserer stadig. Når det er ti minutter igjen av omgangen har de gulkledde hentet inn tre mål, og stillingen står 13-10. Norges trener, Tore Johansen, så seg nødt til å ta en timeout.

Juniorjentene fant tilbake til farten og det gode spillet både fremover og bakover. Bare et par minutter etter timeouten var de tilbake i en solid ledelse, og stillingen stod 16-10. Tross et par reduseringer, gikk Norge til pause i ledelsen med 17-13.

Brasil startet omgangen med en utvist, og det ble store rom for Johanne Nypan som satte omgangens første mål. Juniorjentene fikk en kanongod start, der de stod godt sammen i forsvar og spilte ut brasilianerne i andre enden av banen. Etter fem minutter spilt stod stillingen 22-13.

De norske jentene fortsatte å spille godt, men brasilianerne viste at de ikke hadde lyst til å gi seg. Det var høyt tempo i kampen, og i de neste minuttene spilte lagene forholdsvis jevnt. Ti minutter ut i omgangen stod stillingen 25-17, men Juniorjentene fant fort tilbake til nimålsledelsen.

Celina Vatne kom inn og gjorde en svært god profil, og scorte fire kjappe for Norge. Juniorjentene beholdt nimålsledelsen lenge i andreomgang, og lot aldri brasilianerne inn i kampen igjen. Da det var åtte minutter igjen av kampen, var stillingen 29-20.

Juniorjentene vant til slutt kampen 32-24.

Neste kamp for Juniorjentene spilles på lørdag kl. 14.30. Da møter de ubeseirede Frankrike til gruppefinale. Kampen kan du se på Viaplay.