Norge takker for kampen etter seier mot Ungarn

Knepent tap for beachjentene

Etter seier mot Ungarn tirsdag morgen, måtte Beachjentene se seg slått 2-1 av Brasil etter shoot-out.

Det var Brasil som kom best igang i Hellas, men Norge hentet raskt inn ledelsen. Lagene følgte hverandre tett de første minuttene, og etter halvspilt omgang hadde brasilianerne kommet foran med fire poeng, på stillingen 12-8. Brasils linjespiller var sentral for brasilianerne i første omgang, og stod for flere av poengene for de gulkledde. Norge hadde flere sjanser til å redusere, men godt forsvars- og målvaktspill gjorde det vanskelig for beachjentene. Lagene gikk til pause på stillingen 18-14 i Brasils favør.

Også i andre omgang var det Brasil som kom best i gang, og ledet 6-2 etter to minutter. Brasil var stadig noen poeng foran, men de norske jentene hang godt med. Etter fem minutter var det helt likt mellom lagene på stillingen 10-10. Ett minutt senere gikk Norge opp i ledelsen for første gang etter scoring fra Marielle Martinsen, som var svært sentral i andre omgang. Norges målvakt Amalie Frøland stod godt mellom stengene for Norge, og hadde viktige redninger i sluttminuttene. 30 sekunder før slutt ledet Norge med to poeng, og de tok dermed en time-out. Maren Sjaamo satt to viktige poeng for Norge helt i slutten som sikret shoot-out mot Brasil.

Både Norge og Brasil scoret på sine to første sjanser i shoot-outen, før Norge brant sine to neste. Brasil satt alle sine sjanser og vant 10-6 på shoot-out. Brasil vant dermed kampen 2-1.

I VMs første kamp for Beachjentene tidligere i dag var det Ungarn som stod på motsatt banehalvdel. Etter å ha vunnet første omgang 20-15, måtte de se Ungarn ta det andre poenget etter at de vant andre omgang 22-20. Lagene måtte dermed ut i shoot-out, hvor det var Norge som trakk det lengste strået. Norge står dermed med en seier og et tap etter sine to første kamper.

Norges neste kamp er onsdag 22.06 klokken 14:50. Kampen kan du se på Viaplay.

Brasil – Norge 2-1