Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190929 LKS DNB Arena 02_640x360web_Foto _ NTB scanpix.jpg
Bildet er fra Intersport Cup 2019 i Stavanger
Foto: NTBscanpix

Håndballjentene skal spille i Stavanger

Før vinterens EM skal Håndballjentene spille Intersport Cup i DNB Arena 27.-30. oktober.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tradisjonen tro skal Håndballjentene gjøre sine mesterskapsforberedelser på hjemmebane. Som i 2019 skal Intersport Cup 2022 holdes i DNB Arena i Stavanger fra 27. til 30. oktober. Vanligvis spilles turneringen i november måned, men i år skal EM spilles i november på grunn av at fotball-VM avvikles i desember i Qatar.

Intersport Cup er en del av Golden League-turneringen som spilles i tre turneringer i løpet av sesongen. Danmark er fast deltaker, mens Nederland er ny i denne sammenhengen og erstatter Frankrike. Hver arrangør kan invitere et lag til sine hjemmekamper, og til Stavanger kommer det brasilianske landslaget.

Brasil har en utradisjonell spillestil og vant over Håndballjentene i OL i Rio i 2016. I 2013 gikk de helt til topps i VM og sikret seg den første medaljen.

Nederland er definitivt blitt et lag å regne med de siste 10 årene. De har skapt problemer for mange av de tradisjonelt sett beste lagene, og i 2019 ble de verdensmestre i Japan.

De danske jentene har stolte tradisjoner fra lang tid tilbake og er nå på vei opp etter en periode med manglende toppresultater. Det bekreftet de da de fikk med seg en bronsemedalje hjem fra VM i Spania i siste mesterskap.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og co. er regjerende både verdensmestre og europamestre. Med Intersport Cup får de solid motstand i oppkjøringen til vinterens høydepunkt. Håndballjentene har 30 medaljer i samlingen sin og ønsker nok å kjempe for en ny i år også.

DNB Arena kan huse rundt 4.000 tilskuere, og målet er som alltid å fylle hallen alle de tre spilledagene. Billettsalget til turneringen vil etter planen starte 11. juli.

Slik spilles kampene:

Torsdag 27. oktober
18.15 Norge – Nederland
20:30 Danmark – Brasil

Lørdag 29. oktober
14:00 Brasil - Nederland
16.25 Norge – Danmark

Søndag 30. oktober

14.30 Nederland - Danmark
16.45 Norge – Brasil

Les mer om Håndballjentene.