Katrine Lunde
Katrine Lunde stod fantastisk mellom stengene i kveldens kamp mot Krim.

Vipers-seier sikret avansement til Final4!

Vipers kunne juble for å ha sikret billett til Final4 for tredje gang etter nok en seier mot Krim.

I kveldens kamp mellom Vipers og Krim var det billett til finalehelgen i EHF Champions League som stod på spill. Vipers skaffet seg et godt utgangspunkt i første kvartfinale forrige helg, da de beseiret Krim med syv mål på bortebane.

Lunde startet kampen med en redning, men klarte ikke å stoppe kontringen som kom like etter og dermed var det Krim som satte kampens første mål i Aquarama.  Ikke lenge etter kunne hjemmepublikummet juble for Nora Mørk som satte Vipers første ball mellom stengene og det stod 1-1 før to minutter var spilt. Vipers satte i gang et forrykende tempo og Krim hadde problemer med å stoppe hjemmelaget de første minuttene. Etter åtte minutter hadde hjemmelaget skaffet seg en tremålsledelse, og stillingen var 6-3. Bortelaget valgte å legge timeoutkortet før ti minutter var spilt.

Krim holdt bedre følge de neste minuttene, men klarte ikke å kneppe inn på ledelsen til Vipers som beholdt tremålsledelsen til omgangen var halvspilt. Stillingstavlen vista da 9-6. Ana Gros gjorde en god figur for bortelaget og Vipers slet med å stoppe storskytteren. Med høyt tempo og godt fremoverspill økte laget fra Kristiansand likevel ledelsen og med fem minutter igjen av omgangen, hadde de en femmålsledelse.

Vipers beholdt femmålsledelsen ut omgangen og da lagene gikk i garderoben var stillingen 17-12, med halvparten av Krims scoringer signert Ana Gros. Etter en god førsteomgang var Vipers på god vei til avansement i turneringen. For å kapre plassen i Final4 var Krim nødt til å vinne andreomgangen med over tolv mål.

Lunde fortsatte sitt gode spill i andreomgang og reddet den første sjansen fra Krim. I andre enden av banen satte Sunniva Andersen andreomgangens første mål og økte hjemmelagets ledelse til 18-12. Krim hadde brukt pausen godt og var mer aggressive i forvarspillet sitt i denne omgangen. Vipers hadde større problemer fremover i banen og Krim var flinke til å finne linja i sitt angrepsspill. Etter seks minutter var spilt hadde Krim redusert ledelsen til tre mål. Da var stillingen 20-17.

Etter svakt forsvarsspill fra hjemmelaget valgte Ole Gustav Gjekstad å legge ned timoutkortet etter tolv minutter på stillingen 24-21. Da Vipers hadde problemer i forsvaret, stod Katrine Lunde frem og viste fantastisk spill mellom stengene og sørget for at Vipers beholdt ledelsen.

Med kun 13 minutter igjen å spille var stillingen blitt 27-21 og Vipers hadde et godt grep om Final4-billetten. Hjemmepublikummet hadde allerede begynt å feire avansementet og det så ut som Krim hadde gitt opp håpet om viderespill.

Den siste delen av andreomgang kunne Vipers benytte seg av hele stallen sin og viste en solid bredde. Evelina Eriksson fikk tillitt mellom stengene de siste ti minuttene og startet med en strafferedning. Hun fulgte opp med flere gode redninger og beviste at Vipers hadde flere gode målvakter.

Vipers økte ledelsen den siste delen av kampen. Ragnhild Valle Dahl avsluttet på perfekt vis med å sette et straffekast i mål i siste sekund, og samtidig sikre seg toppscorertittelen for hjemmelaget. Da dommerne blåste av kampen viste stillingstavlen 33-24 og Vipersjentene kunne juble etter to solide seire mot Krim.

Etter kveldens seier er Vipers klare for Final4 som spilles i Budapest den 4. og 5. juni. Kampen sendes av Viasat.